La Vanguardia (Català-1ª edició)

RibéSalat creix a València amb la compra de Segurgent

La firma destinarà 30 milions a adquisicio­ns en tres anys

- ROSA SALVADOR Barcelona

La corredoria d’asseguranc­es barcelonin­a RibéSalat ha entrat a la Comunitat Valenciana amb la compra de Segurgent, una corredoria especialit­zada en previsió social complement­ària que mitjança 12 milions d’euros anuals en primes.

Mònica Ribé, consellera delegada de la corredoria, assenyala que RibéSalat ha decidit apostar fort pel creixement inorgànic “per mantenir-nos com a firma líder als sectors en què som més forts” en un moment en què el sector viu una onada d’operacions corporativ­es. Així, va explicar, el grup preveu invertir 30 milions en adquisicio­ns de corredorie­s en els pròxims tres anys i ja està negociant noves compres a Madrid i Andalusia, dos dels mercats que ha identifica­t com a prioritari­s.

“Busquem empreses fortes en les àrees que nosaltres ja som líders i que tinguin un equip que vulgui continuar vinculat al nostre projecte”, va explicar.

RibéSalat ara és la corredoria independen­t més gran d’Espanya, amb 720 milions d’euros de primes mitjançade­s l’any passat, un 6,5% més que el 2019. La facturació de l’empresa va ser de 12 milions d’euros, “estable respecte al 2019 perquè en alguns sectors vam créixer amb força mentre que d’altres es van veure molt afectats per la covid”.

La corredoria és líder a Espanya en l’asseguranç­a esportiva, tant de jugadors com d’esdevenime­nts, entre els quals hi havia hagut la Copa Libertador­es i la Copa Davis, que l’any passat no es van celebrar. La firma gestiona també asseguranc­es d’ocupació, asseguranc­es financeres com a responsabi­litat civil de directius, riscos cibernètic­s o riscos ocults davant fusions i adquisicio­ns. La corredoria forma part del grup de serveis RibéSalat, que factura anualment 15 milions d’euros i inclou també una immobiliàr­ia i administra­ció de finques, una consultora de recursos humans i un despatx d’advocats.

El grup disposa d’una plantilla de 200 persones i cinc oficines a Espanya (Barcelona, Madrid, Girona, Palma, Burgos i a partir d’ara València), a més de delegació a Londres, on és sòcia de Lloyd’s, el mercat de reassegura­nça més gran del món.

Per accelerar-ne el creixement orgànic, RibéSalat s’ha reestructu­rat, ha incorporat directius de renom i ha reforçat la digitalitz­ació, clau per exemple per impulsar la línia d’asseguranc­es d’afiliat, com els que ofereixen els fabricants de vehicles i electrodom­èstics als seus clients. “Corredors i assegurado­rs ens hem d’esforçar per innovar, si no ho fem, sorgiran start-ups que ho faran i es quedaran el mercat”, va advertir Ribé.c

La corredoria té 150 treballado­rs i va mantenir estable la facturació el 2020 en els 12 milions

 ?? MARC JANSA / LV ?? Mònica Ribé, consellera delegada de la corredoria RibéSalat
MARC JANSA / LV Mònica Ribé, consellera delegada de la corredoria RibéSalat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain