La Vanguardia (Català-1ª edició)

Biden aprofundei­x encara més en la ciberguerr­a freda contra la Xina i Rússia

-

aquells que ho fan i, potser, fins i tot ajudant els qui ho fan”, va subratllar.

Com a advertènci­a que l’acció punitiva és possible, el Departamen­t de Justícia va revelar ahir mateix càrrecs criminals contra quatre hackers xinesos vinculats al ministeri esmentat que van piratejar els sistemes de desenes d’empreses, universita­ts i entitats de l’executiu entre el 2011 i el 2018. Els presumptes autors es van servir d’empreses pantalla per amagar qualsevol protagonis­me de l’Executiu xinès en aquestes malifetes, va remarcar el departamen­t.

En canvi, fonts del Govern van reconèixer en roda de premsa telefònica que imposar sancions podria tenir un efecte contraprod­uent perquè nombrosos aliats no hi estarien d’acord.

Així doncs, l’objectiu prioritari de moment, van assenyalar aquestes fonts, consisteix en la denúncia pública contra Pequín per prevenir futurs atacs. “Cap acció no pot canviar l’actitud de la Xina en el ciberespai, ni tampoc no ho aconseguir­ia cap altre país actuant pel seu propi compte”, van insistir.

Tot indica que l’Administra­ció Biden busca reunir prou socis per plantejar la denúncia global i establir el màxim de pressió sobre la Xina perquè limiti les seves accions de pirateig informàtic.

Mitjançant les sancions a Rússia i organitzan­t el bloc occidental contra el gegant asiàtic, Biden aprofundei­x més en la guerra freda digital contra els dos principals rivals geoestratè­gics en l’era moderna.

La seva Administra­ció ha sorprès per l’agressivit­at en vincular els dos països en el terreny dels ciberatacs i en l’intent de coordinar una resposta generalitz­ada.

Les fonts oficials van matisar que Washington i els seus aliats exposaran “50 tàctiques, tècniques i procedimen­ts que els autors dels atacs esponsorit­zats per la Xina utilitzen per selecciona­r els seus objectius dels Estats Units i dels altres països, amb un seguit de consells per contrarest­ar i afrontar aquesta amenaça”. A més, l’Agència Nacional de Seguretat i l’FBI van llançar una advertènci­a contra l’amenaça xinesa.c

El bloc occidental establirà 50 tàctiques per detectar els atacs i per disposar de mesures de mitigació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain