La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un 67% dels catalans tenen por de contagiar-se i un 71% temen per l’economia

- REDACCIÓ Barcelona

Un 67% de catalans tenen por d’emmalaltir per coronaviru­s o que algun ésser estimat pateixi greument de covid. Així ho revela l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) sobre valors i covid, els resultats de la qual es van donar a conèixer ahir.

Concretame­nt, un 21,2% d’enquestats van expressar “molta por” per aquesta possibilit­at, i un 45,8% van dir que tenen “força por”. Només un 3,2% diuen que no tenen “gens” de por de contagiar-se.

El sondeig situa en un 70,7% el percentatg­e de catalans que temen per la situació econòmica provocada per la pandèmia. Un 25,2% de catalans senten “molta por” per la recessió econòmica i un 45,5% asseguren que senten “força por”. Els menys atemorits sumen un 12,6%.

A més, un 63,9% creuen que Catalunya sortirà “greument perjudicad­a” de la crisi sanitària, per un 5,7% que opinen que en sortirà reforçada i un 28,7% que no opinen cap de les dues coses.

El CEO també ha preguntat per la gestió de la crisi per part de la Generalita­t i de l’Estat. Un 51,2% consideren que el Govern ho fa molt malament (17,5%) o força malament (33,7%), mentre que un 13,1% defensen que ho ha fet força bé, i només un 1%, molt bé.

Pel que fa al Govern espanyol, un 44% creuen que la gestió de la pandèmia es fa molt malament (22,3%) o força malament (31,7%). Un 30% no ho valora ni bé ni malament, un 13,6% diu que l’Estat ho fa “força bé”, i un 1,3%, “molt bé”.

En canvi, quan es pregunta per quina institució lidera la lluita contra la pandèmia, un 40,6% pensa que és la Unió Europea, per un 27,1% que veu el lideratge del Govern espanyol i un 14,1% que l’atribueix a la Generalita­t.

Pel que fa a les vacunes, la majoria d’enquestats aposten per vacunar-se. Un 22,1% diuen que ja s’han vacunat o que tenen cita. Un 44,9% asseguren que es vacunaran “amb tota seguretat”, i un 18,3% diuen que “probableme­nt”es vacunaran. En canvi, un 6,9% diuen que “probableme­nt no rebran cap dosi”, i un 4,5% afirmen que “amb tota seguretat” no es volen vacunar.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain