La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detingut el conductor de l’atropellam­ent múltiple

- REDACCIÓ Agències

Els fets van provocar onze ferits que eren en una animada zona de terrasses del centre de Marbella

Onze persones van resultar ferides després de ser atropellad­es per un vehicle en una de les zones més freqüentad­es i transitade­s de Marbella, l’avinguda Miguel Cano, plena de bars i restaurant­s, un lloc de trobada, lleure i distensió amb els locals molt animats en el moment que es van registrar els fets.

El conductor és un home de 30 anys, de nacionalit­at espanyola i veí de Marbella, que va ser detingut poc després. La policia prova ara d’aclarir les circumstàn­cies i de posar llum i taquígrafs als fets, tot i que pràcticame­nt des del primer moment es va descartar qualificar l’acció com a atemptat terrorista.

Segons van detallar ahir a Europa Press fonts sanitàries, de les onze persones ingressade­s a l’hospital de Marbella, al tancament d’aquesta edició una estava en observació a la unitat de cures intensives (UCI) i a un altre dels ferits se li van fer unes quantes proves i estava pendent de resultats. Pel que fa a la resta de les víctimes, la majoria van resultar ferides amb caràcter lleu, i no presentave­n lesions importants.

Mitjans locals apunten que l’autor, de 30 anys, podria patir un trastorn mental

Segons van explicar fonts policials, els fets van tenir lloc cap a les 15.25 hores. Va ser llavors quan el Servei d’Emergèncie­s 112 Andalusia va rebre la primera de la desena de trucades en què els veïns informaven que un cotxe havia col·lidit contra la terrassa d’un bar a l’avinguda Miguel Cano i havia atropellat diverses persones.

En aquell moment es van avisar la policia local, la Policia Nacional i els serveis sanitaris, que van desplaçar a la zona diverses unitats d’urgència del Servei Andalús de Salut i una uci del 061 per als trasllats hospitalar­is. A part, diverses persones també van ser ateses al mateix lloc.

Segons va informar el regidor de SeguretatC­iutadana de Marbella, José Eduardo Díaz, pel que sembla el vehicle va entrar per la vorera esquerra del carrer per als vianants Miguel Cano i va atropellar vianants i clients que eren a la terrassa d’un establimen­t fins que va acabar encastat al final de la via.

El regidor de SeguretatC­iutadana també va explicar que en el moment de la col·lisió el conductor anava acompanyat al vehicle de més persones. Mitjans locals, com el diariSur, van concretar que el conductor, que podria tenir un trastorn mental, anava amb la seva mare i altres persones a dins del cotxe quan va envestir les terrasses.

La policia va comprovar que l’autor de l’atropellam­ent té el permís de conduir en vigor i va donar negatiu al test d’alcoholèmi­a i drogues.c

mateix que el 2019. Per als alacantins, platja de Sant Joan (així, sense l’article) és “la platja”, malgrat que en ple centre, davant del Benacantil i el castell de Santa Bàrbara, hi ha la platja més coneguda i fotografia­da, que anomenen pel seu nom propi, el Postiguet, que tendeixen a evitar a l’estiu. La platja de Sant Joan ja no és desert a l’hivern, com fa vint anys, perquè l’aposta urbanitzad­ora d’Alacant ha traslladat molta població estable a la zona, fins al punt que el 2019 es va convertir per primera vegada en el barri més poblat del municipi. Però aquests veïns recents habiten urbanitzac­ions noves, amb pisos de qualitat, piscina i pista de pàdel, però sense el privilegi que encara mantenen els de tota la vida: ocupar, i de vegades llogar, la privilegia­da primera línia.

El que amb prou feines hi ha a la platja de Sant Joan són estrangers, alguna família aïllada, algun client passatger dels pocs hotels que existeixen (fa anys que el Sidi

San Juan, cinc estrelles avui substituït per apartament­s moderns, es va fer enderrocar). Perquè aquesta extraordin­ària platja de sorra blanca és un dels secrets més ben guardats de la Mediterràn­ia i té tot el que un turista espera en una destinació de sol i platja. La reduïda planta hotelera, unida al fet de no haver-se identifica­t com a destinació singular, l’ha mantinguda fora del radar dels turoperado­rs que omplen avions amb destinació a Benidorm. Aquí tot sembla normal. De camí a la platja, veïns estivals se saluden, esmorzen a la cafeteria habitual, prenen el sol, fan el seu bany correspone­nt, passegen... Entre ells trobem l’Eva, de 20 anys, que ha vingut des de Barcelona amb dues amigues a passar dues nits. S’allotgen en un pis barat del centre que van trobar a Airbnb i els han aconsellat d’agafar el Tram, que en 15 minuts les ha deixat a peu de sorra. Els encanta la platja, no la coneixien. També els han recomanat l’arròs a Casa Julio, però estava ple. Provaran en un altre lloc.

A uns metres, un grup d’adolescent­s locals que acaben de començar les vacances. Fan el mateix pla de tots els estius: platja, esport, de vegades van al centre per variar, al Barri o al Port. Però de nit s’apleguen a la platja o a casa d’algú.

“Tot tanca aviat, de manera que sortim abans, prenem alguna cosa per l’Expo i acabem en alguna urba”. Però els últims dies sempre es comptabili­tza alguna baixa: “Hi ha molts contagis, i molta gent que no té res però els truquen perquè un amic ha donat el seu nom”. Sembla normal, però no ho és.

El que amb prou feines hi ha a la platja de Sant Joan són estrangers, només alguna família

 ?? EUROPA PRESS ?? La policia acordona l’avinguda Miguel Cano de la ciutat malaguenya
EUROPA PRESS La policia acordona l’avinguda Miguel Cano de la ciutat malaguenya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain