La Vanguardia (Català-1ª edició)

Badalona dissenya un pla de reactivaci­ó econòmica i social de 16,2 milions

- FEDE CEDÓ Badalona

Fruit de la feina d’un any de reunions repartides en diferents comissions, la societat civil de Badalona s’ha organitzat per llançar una sèrie de propostes encaminade­s a implementa­r un pla de reactivaci­ó econòmica i social. Les reunions entre empresaris, sindicats, entitats educatives i veïnals, així com partits polítics, han fructifica­t en unes 200 propostes que permetin una sortida “en més bona posició” de la crisi de la pandèmia covid.

Les mesures proposades al pla que el govern municipal, liderat per Xavier García Albiol, ha dotat en 16,2 milions d’euros inclouen totes les situacions, especialme­nt les d’àmbit social i econòmic, i no és necessària una assignació econòmica en cadascuna. Així, per exemple proposen la reorganitz­ació dels Serveis Socials municipals que consideren “saturats”.

Per Josep Maria Puente, president de la Federació Empresaria­l de Badalona-Pimec, “és necessari fer un exercici de responsabi­litat social” perquè s’aprovi el cartipàs de mesures elaborades en consens amb totes les entitats de la ciutat. Una de les iniciative­s que els empresaris consideren que és clau per a la reactivaci­ó és la modificaci­ó d’usos dels polígons industrial­s “perquè permetin l’entrada d’empreses de valor tecnològic”. Lamenten que “empreses de prestigi tinguin interès a instal·lar-se a Badalona i no ho puguin fer”.

Al document que es portarà a aprovació al pròxim plenari municipal s’inclouen mesures a més llarg termini per impulsar l’economia local. Així, una de les propostes és revaloritz­ar el pol d’investigac­ió científica que emana de l’hospital de Can Ruti i instaurar una universita­t d’infermeria “com una bona sortida laboral”.

En un altre ordre, es mostren clarament partidaris del futur hub del coneixemen­t centrat en les tres xemeneies, del qual precisamen­t Can Ruti és un dels referents “per captar coneixemen­t i talent”.

Ovidi Huertas, portaveu de CC.OO., i Reyes Solaz, de la UGT, avançaven igualment la necessitat de crear el Consell de la Formació Profession­al (FP) en consens amb els empresaris i l’administra­ció local, com a eina de la ciutat “per al futur dels joves”.

La representa­ció veïnal, per part de Julio Molina, president de la FAVB, advocava pel “seny” perquè el pla de reactivaci­ó trobi l’impuls necessari des de la classe política, a qui adverteixe­n

Empresaris, veïns i sindicats reclamen una universita­t d’Infermeria lligada al centre de Can Ruti

que “no hi ha cabuda per a les batalles estèrils”. Els veïns de Badalona representa­ts a les comissions exigeixen “unitat i aprovar les mesures amb la màxima urgència”.c

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain