La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’adeu de Penélope Cruz a Pilar Bardem

L’actriu s’acomiada de la seva sogra a les xarxes entre afalacs i paraules d’afecte

- REDACCIÓ Barcelona

L’actriu Pilar Bardem moria el dissabte 17 de juliol als 82 anys a causa d’una afecció pulmonar no relacionad­a amb el coronaviru­s. La seva família –és mare dels actors Javier i Carlos Bardem– és molt discreta en tot el que té a veure amb la seva vida privada, però va fer una excepció durant el cap de setmana per oferir un afectuós comiat a la intèrpret guanyadora d’un Goya per la seva actuació a Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto.

La seva jove, l’actriu Penélope Cruz, amb qui va compartir set de rodatge a la pel·lícula Carne Trémula, va publicar a Instagram un fotograma del film amb unes emotives paraules de comiat: “Estimada Pilar, miro aquesta foto i em pregunto quina hauria estat la nostra reacció si en aquell moment algú ens hagués dit que el destí tenia meravellos­os plans per unir-nos més enllà del cinema. Que aquell part amb en Pedro també va ser un assaig de la vida mateixa. O potser totes dues ja ho sabíem, allà? Sempre has estat tan bona amb mi! No es pot somiar una sogra millor”.

Molt unides No només van col·laborar en una pel·lícula; el missatge de

Cruz evidencia que mantenien una relació excel·lent

A més, Cruz també reconeix la faceta social de la intèrpret, ja que, segons ella, moltes coses de la professió que compartien van millorar gràcies a la seva sogra. “Gràcies per haver-te posat sempre de la banda de qui més ho necessita. Per alçar la veu davant les injustície­s. Per deixar-te la pell lluitant per millorar les condicions de vida dels membres més necessitat­s del nostre sector, sense esperar mai res a canvi”, va afegir Cruz, parella de Javier Bardem.

Javier, Carlos i Mónica, els fills de Pilar Bardem, també van compartir amb els seguidors a les xarxes socials un emotiu adeu a la seva mare, amb imatges d’una mena d’altar amb fotografie­s i pertinence­s de la malaguanya­da actriu disposades per evocar el seu record.

L’oscaritzat Javier Bardem va compartir aquesta estampa amb un emocionant missatge: “Acomiadem la nostra mare com ella i nosaltres volíem. Amb el cor ple d’amor. Amb tendresa i un somriure a la boca. I amb l’ànima vessant gratitud pels milers i milers de missatges d’afecte, respecte i admiració per Pilar Bardem. Per la nostra mare. Amigues i amics, companys i companyes, i desconegut­s que s’han pres un moment per escriure i acompanyar-nos amb el seu amor. Recordem-la viva, alegre i lluitadora. Gràcies per aquesta onada d’amor”.

L’actriu va morir a la clínica Ruber Internacio­nal de Madrid i va ser incinerada diumenge en la més estricta intimitat, tal com ella havia demanat, al tanatori d’El Escorial. Cap dels seus familiars pròxims no va visitar la funerària, on el seu cos sense vida va reposar només unes hores.c

Pilar Bardem va morir dissabte i va ser incinerada l’endemà en la més estricta intimitat

 ?? GJN / GTRES ??
GJN / GTRES
 ?? SERGIO R MORENO / GTRES ??
SERGIO R MORENO / GTRES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain