La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Patria’ acumula cinc nominacion­s als premis per a les sèries iberoameri­canes

- REDACCIÓ Barcelona

L’espanyola Patria és la sèrie amb més nominacion­s de la VIII edició dels premis Platino del Cine i l’Audiovisua­l Iberoameri­cano. L’adaptació de la novel·la homònima de Fernando Aramburu a càrrec d’Aitor Gabilondo ha rebut cinc nominacion­s, tal com s’anunciava ahir al palau de Cibeles de Madrid, en un acte a què van assistir el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i l’alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida.

La producció de la plataforma HBO opta als guardons a millor sèrie, millor creador de sèrie (per a Aitor Gabilondo), millor actriu protagonis­ta (Elena Irureta) i millor actriu secundària, en què competeixe­n dues actrius de la sèrie, Susana Abaitua i Loreto Mauleón.

En l’apartat televisiu, destaquen altres ficcions espanyoles. Amb quatre nominacion­s cadascuna parteixen Alguien tiene que morir (dirigida pel mexicà Manolo Caro per a Netflix) i La casa de papel (d’Álex Pina, a Netflix), mentre que Antidistur­bios (dirigida per Isabel Peña Rodrigo Sorogoyen i Borja Soler, a Movistar+) n’acumula tres, i 30 monedas (d’Álex de la Iglesia a HBO), dues.

Pel que fa a la categoria cinematogr­àfica, la pel·lícula colombiana El olvido que seremos, dirigida per Fernando Trueba, i la cinta guatemalen­ca La llorona, de Jayro Bustamante, són les grans preferides, amb un total d’onze nominacion­s cadascuna. Totes dues estan nominades a millor pel·lícula i millor director, categories a què també es presenten Icíar Bollaín per La boda de Rosa i Michel Franco per Nuevo orden.

Els premis Platino del Cine Iberoameri­cano, promoguts per l’Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisua­ls (Egeda) i la Federació Iberoameri­cana de Productors Cinematogr­àfics i Audiovisua­ls (Fipca), premien les produccion­s i els creadors més destacats de cada any. La gala de lliurament tindrà lloc el 3 d’octubre a Ifema Palacio Municipal de Madrid.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain