La Vanguardia (Català-1ª edició)

Almodóvar obrirà la Mostra i competirà pel Lleó d’Or

El director hi presentarà ‘Madres paralelas’, amb Penélope Cruz

- ANNA BUJ Roma. Correspons­al

L’idil·li entre Pedro Almodóvar i la Mostra de Venècia continua. El cineasta manxec tornarà al setembre al Lido, i ho farà per la porta gran: el festival ha escollit per inaugurar la 78a edició la seva última pel·lícula, Madres paralelas, un retrat de dues maternitat­s que competirà pel Lleó d’Or i que es projectarà a la jornada d’obertura.

“Vaig néixer com a director a Venècia el 1983 a la secció Mezzogiorn­o Mezzanotte i 38 anys després m’escullen per inaugurar la Mostra –va anunciar el director–. No aconseguei­xo expressar l’alegria, l’honor del que això representa per a mi sense caure en l’autocompas­sió”.

Almodóvar torna a Venècia només un any després d’estrenar-hi el curt La voz humana, protagonit­zat per Tilda Swinton, i va ajudar a il·luminar una edició deslluïda per la falta d’estrelles a causa de la pandèmia. Va ser una altra manera d’agrair el Lleó d’Or honorífic que va rebre el 2019. El seu idil·li amb la Mostra ve de dècades enrere: va arribar per primera vegada al certamen amb Entre tinieblas, el 1983, i hi va tornar cinc anys després per estrenar-hi Mujeres al borde de un ataque de nervios, que va propulsar el seu èxit internacio­nal.

Madres paralelas està protagonit­zada per Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde i Aitana Sánchez-Gijón amb la participac­ió de dues noies Almodóvar, Julieta Serrano i Rossy de Palma. Segons el director de la Mostra, Alberto Barbera, és un “retrat intens i sensible de dues dones que es confronten amb una maternitat impredicti­ble”.

Aquesta vegada els Lleons d’Or honorífics seran per a l’italià Roberto Benigni, director de La vida és bella, i per a l’actriu estatunide­nca Jamie Lee Curtis. El director coreà Bong Joon-ho –aclamat per Paràsits– presidirà el jurat internacio­nal que decidirà els premis. També s’hi estrenarà Dune, l’adaptació al cinema del clàssic de ciència-ficció de Denis Villeneuve interpreta­da per Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya i Javier Bardem.c

L’idil·li entre el manxec i Venècia, on va rebre el Lleó d’Or honorífic, ja fa dècades que dura

 ?? CAROLINE BLUMBERG / EFE ?? Pedro Almodóvar a la 74a edició de Canes, que s’acaba de clausurar
CAROLINE BLUMBERG / EFE Pedro Almodóvar a la 74a edició de Canes, que s’acaba de clausurar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain