La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya es descarta per a l’or

Bàsquet Sergio Scariolo rebaixa les pretension­s per a la selecció després de caure a Las Vegas contra els Estats Units (83-76) en l’últim partit de preparació abans d’anar a Tòquio

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Després de les quatre medalles olímpiques aconseguid­es (plata a Los Angeles, Pequín i Londres, i bronze a Rio), i sobretot, amb el més recent or mundial (del 2019 a la Xina), qualsevol somiador s’animaria a fantasieja­r amb la selecció espanyola penjant-se la medalla daurada a Tòquio. I més després de veure caure els Estats Units dues vegades en tres dies, contra Nigèria i Austràlia. La pregunta és inevitable: i si hagués arribat el moment de la glòria olímpica per als Gasol, Rubio, Abrines, Llull i companyia? No. No rotund. Sergio Scariolo fa miques el somni i fa tocar de peus a terra a l’idealista.

“L’or ja està reservat. Si els EUA juguen amb tot el seu potencial, ningú no pot guanyar-los la medalla. Això és ser realista i no voler enganyar ningú”, afirmava el tècnic italià després de l’últim partit de preparació de la selecció espanyola, en què va perdre per 8376 contra el combinat dels Estats Units a Las Vegas. “El nostre objectiu és lluitar per les medalles, arribar a semifinals i a partir d’aquí ja ho veurem. Som un dels equips que lluitaran per les medalles, però no veig cap avantatge sobre ells. Estem tots igual i només els Estats Units són un esglaó per damunt”, argumentav­a Scariolo.

A l’últim assaig abans d’anar al Japó, els EUA van portar a col·lació la seva millor versió, malgrat que Espanya va estar dominant amb claredat fins al descans (3638) després d’haver arribat a anarse’n de +8 (18-26) amb dos triples de Rudy Fernández i un festival anotador de Ricky Rubio, el millor dels espanyols amb 23 punts (14 al descans), secundat per Willy Hernangóme­z (11) i Marc Gasol (10).

El joc d’Espanya va merèixer l’afalac de Gregg Popovich, el veterà entrenador nord-americà, cinc vegades campió de l’NBA amb els Spurs de San Antonio. “Scariolo és un bon amic i té un equip que executa molt bé el seu

“L’or ja està reservat; si els EUA juguen amb tot el seu potencial, no els pot guanyar ningú”, diu Scariolo

El tècnic italià s’endú Juancho Hernangóme­z al Japó i deixa fora de la llista Oriola, Brizuela i López-Arostegui

joc. És molt bonic veure’ls jugar i veure com llegeixen el joc. No són gens egoistes”, aplaudia el tècnic americà, que també tenia bones paraules per a Pau Gasol, el seu exdeixeble a Texas del 2016 al 2018, autor de 8 punts, 5 rebots i 2 assistènci­es: “En Pau continua sent un gran competidor i encara és un gran jugador”.

Per Scariolo, la derrota contra els favorits a l’or era poc significat­iva. “És un partit de preparació, continuem el nostre camí per trobar la millor forma, hem de continuar treballant. Hem fet una gran primera part, però a la segona ells han mogut millor la pilota amb alguns triples al final de la possessió. Són un gran equip i s’hi afegiran tres jugadors increïbles ben aviat. Nosaltres hem de millorar

Sense xarxa Claver i Rubio, el millor de la selecció,

davant Keldon Johnson a l’últim assaig espanyol

i aprendre dels errors comesos”, deia l’italià, a qui no va agradar que el seu equip es quedés en només 12 punts a l’últim quart.

Scariolo, que va facilitar la llista de convocats per a Tòquio –hi inclou Juancho Hernangóme­z, dels Timberwolv­es, i descarta Oriola, Brizuela i López-Arostegui–, va expressar alguns dubtes sobre les sensacions que li genera l’estat de forma del seu equip: “No estem malament en res, però podem estar millor en tot; encara tenim temps per afegir-hi alguna cosa, per ajustar alguna cosa, i per poder preparar els partits amb tota la concentrac­ió i la determinac­ió necessàrie­s per guanyar”.

La primera cita serà el Japó dilluns vinent 26; el moment de la veritat.c

 ?? DAVID BECKER / EFE ??
DAVID BECKER / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain