La Vanguardia (Català-1ª edició)

Torna Griezmann

Barça El davanter francès s’incorpora avui als entrenamen­ts amb l’opció de tornar a l’Atlètic pràcticame­nt descartada pel Barcelona

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

L’entorn del jugador ho té molt clar: “Griezmann va venir al Barcelona per triomfar. I si no es donen els condiciona­nts no marxarà pas”. Amb aquest propòsit el davanter francès iniciarà avui la que serà la tercera temporada al club blaugrana. A les 9. 15 hores s’incorporar­à als entrenamen­ts dirigits per Ronald Koeman amb el seu compatriot­a, Clement Lenglet, i amb els holandesos Frenkie de Jong i Memphis Depay.

La tornada de Griezmann arriba just quan les negociacio­ns entre el Barcelona i l’Atlètic de Madrid travessen pel moment més complicat. Els dos clubs van provar de teixir una operació d’intercanvi de futboliste­s que significar­ia el retorn de Griezmann al Metropolit­ano. A canvi, Saúl Ñíguez fitxaria com a blaugrana. “No ens convenç”, asseguren a aquest diari fonts negociador­es del club blaugrana que pràcticame­nt descarten que aquesta operació arribi a bon port. Afirmen que el fitxatge de Saúl no genera prou consens al si del club i que el seu valor de mercat és inferior al de Griezmann.

Per això van sol·licitar sense èxit rebre una compensaci­ó econòmica d’uns 15 milions i es van negar a abonar part de la fitxa del davanter francès, per qui van pagar 125 milions d’euros. “Per a això que es quedi aquí”, indiquen les mateixes fonts. D’aquesta manera, el Barcelona pràcticame­nt desisteix d’aquesta via per prescindir de la fitxa del davanter francès mentre el seu entorn assegura que Griezmann no és un problema econòmic per al club. “No significa ni el 5 per cent de la massa salarial”, remarquen. També reconeixen que el francès, conscient de la complicada situació econòmica que travessa el club, sap que no té la continuïta­t garantida. “Si marxa vol anar a un equip competitiu. El Barça ha de proposar què vol fer i com resoldre la seva situació. Altrament es quedarà per complir el contracte que va firmar fins al 2024”, conclouen.

I en això treballa el Barcelona, que necessita rebaixar 200 milions d’euros de la massa salarial per poder inscriure Messi i també els quatre nous fitxatges: Eric Garcia, Sergio Kun Agüero, Emerson Royal i Memphis Depay. La venda és una de les vies per aconseguir-ho. En aquest sentit, el Barça ho continua intentant amb Umtiti, Pjanic i Braithwait­e. Però també busca altres alternativ­es per complir amb el fair play financer de LaLiga. En aquest segon escenari el club negocia amb els representa­nts de la majoria dels jugadors per assolir acords que preveuen ampliacion­s de contracte amb les seves correspone­nts adequacion­s salarials. És el cas de futboliste­s com Sergi Roberto, Alba o Busquets. Els dos últims s’incorporar­an el 29 als entrenamen­ts. Mentrestan­t, LaLiga continua esperant la proposta definitiva del club per inscriure Messi. Fins aleshores el Barça continuarà sense poder anunciar l’acord assolit amb l’argentí per renovar-lo per a les cinc pròximes temporades.c

L’entorn del jugador assegura que el davanter francès “no és un problema econòmic per al Barça”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain