La Vanguardia (Català-1ª edició)

-119.000 treballado­rs

- ALICIA RODRÍGUEZ DE PAZ Madrid

15 22 29 6 abril 2021 13 20 27 3 maig

Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions

Fins ara, el nou repunt de la covid no està perjudican­t la creació d’ocupació ni la sortida de treballado­rs en ERTO. Aquest és el diagnòstic del ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, que va assegurar ahir que “en termes agregats, aquesta cinquena onada està sent més compatible amb el mantenimen­t de l’activitat econòmica i singularme­nt la turística”. Segons Escrivá, fins divendres, no han apreciat “un efecte significat­iu” en les dades sobre el mercat laboral. Els últims dies, alguns territoris –entre ells, Catalunya– han decidit endurir mesures de mobilitat i restringir el contacte social en espais públics.

El màxim responsabl­e de la Seguretat Social va avançar que el mes de juliol està sent “extraordin­àriament dinàmic en termes d’ocupació”, durant la presentaci­ó d’una nova estadístic­a al marge del balanç mensual a l’atur i afiliació.

Entre les dades i estimacion­s publicades ahir, adquireix especial rellevànci­a el ritme de reactivaci­ó de treballado­rs amb un expedient de regulació temporal d’ocupació, pel qual l’àrea econòmica del Govern havia confessat certa preocupaci­ó fa només unes setmanes. En el que va de juliol, la sortida de l’ERTO d’assalariat­s ha guanyat força. Tal com va destacar el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, en els primers quinze dies del mes, la xifra de treballado­rs que han tornat a l’activitat és propera a la de tot juny –87.000 davant els 94.000 del mes passat–. D’aquesta forma, encara estan 10 17 24 juny 1 8 15 juliol

 ?? EMILIO NARANJO / EFE ?? El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá
EMILIO NARANJO / EFE El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain