La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una autocarava­na contra el coronaviru­s

Els actors Marc Clotet i Natalia Sánchez recapten fons per a la pandèmia

- ANDRÉS GUERRA Barcelona

Marc Clotet somriu com un nen quan el periodista aplaudeix la formidable decoració de la caravana càmper aparcada amb les portes obertes als jardins del Palau Robert. La majoria de les idees són seves i de la seva parella, la també actriu Natalia Sánchez. La van anar a buscar a Màlaga, on estava arraconada per desballest­ar-la, i amb l’ajuda de 40 patrocinad­ors van convertir la vella Mercedes 407D en una joia vintage.

És el premi amb què volen obsequiar tota persona solidària que continuï donant suport a la investigac­ió contra el coronaviru­s SARS-CoV-2: la campanya #JoEmCorono va aconseguir els primers dotze mesos fins a tres milions d’euros gràcies a 80.000 donants. Ara arriba La teva solidarita­t té premi. Ens ho explica el fill del doctor Bonaventur­a Clotet, al capdavant de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infecciose­s i l’Institut d’Investigac­ió de la Sida IrsiCaixa.

“Vam voler buscar el que representé­s al màxim la llibertat que tant hem anhelat, i potser

Família Van començar a sortir el 2013 i han treballat junts en teatre

abans de l’actual campanya. Tenen dos fills, la Lía ienNeo

La jove parella va veure néixer el segon fill en plena covid; saben que difícils que poden ser les coses

continuem anhelant davant una cinquena onada, i res millor que una càmper, que et permet anar on vulguis amb la casa a sobre. Volíem donar un nou impuls a #JoEmCorono, i ha estat possible gràcies a gairebé 40 empreses que ens han ajudat. El 24 d’octubre se celebrarà un sorteig davant notari per saber el guanyador d’aquesta càmper entre tota la gent que hagi aportat alguna cosa, el que pugui, a www.yomecorono.com”.

Una furgoneta que es diu “formigueta” en boca de la Lía, de dos anys i mig i primogènit­a de la Natalia i en Marc. La jove parella va veure néixer en Neo, el seu segon fill, en plena pandèmia.

Saben com de difícils poden ser les coses. Intenten passar tant temps junts com poden, però no va ser fins fa tot just uns dies quan van poder, per fi, gaudir del primer sopar en família fora de casa. Ho explica la Natalia: “L’experiènci­a va ser bona, però bastant limitada. Amb dos nens estàs més pendent que mengin ells i que no facin xivarri i molestin altres clients. Però va ser molt gratifican­t”.

En Marc afegeix: “I saber trobar llocs on després de sopar es puguin aixecar i córrer una estona i estar uns minuts tu i la teva parella sols. És el que toca, però són preciosos, i nosaltres estem molt contents”.

La inspiració per a aquesta campanya els hi va donar la mateixa realitat. Així parla la Natalia del seu sogre: “Després de veure com en Bonaventur­a ho dona tot cada dia, no ens podíem quedar de braços plegats. Vivim una situació encara crítica respecte a la pandèmia, i és necessari que la gent s’hi impliqui i continuï donant suport a la investigac­ió, que tanta falta ens fa a tots

 ?? ANDRÉS GUERRA ??
ANDRÉS GUERRA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain