La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alemanya donarà 400 milions en ajuts als damnificat­s per les riuades

- BERLÍN

El Govern federal alemany i els governs dels lands destinaran ajuts ràpids de 400 milions d’euros als damnificat­s per les inundacion­s a l’oest del país, en les quals han mort almenys 170 persones. Ho faran mitjançant una partida federal de 200 milions, que els estats federats afectats hauran de duplicar, va decidir ahir el Consell de Ministres, a falta encara d’aprovar un programa per a la reconstruc­ció d’infraestru­ctures. Es creu que hi ha hagut danys per valor d’uns 2.000 milions d’euros en carreteres i vies fèrries.

“Els ajuts immediats són per a la gent que ho ha perdut tot. És important que siguin ràpids i sense burocràcia”, va dir a la premsa el ministre de Finances, Olaf Scholz, que va puntualitz­ar que, en cas que els 400 milions no siguin suficients, s’augmentara­n les partides. “Farem tot el que calgui. Els ciutadans no són culpables del que ha passat, sinó la crisi climàtica. No es pot pretendre que s’assumeixin individual­ment riscos que han estat causats per tota la humanitat. És per això que hem d’ajudar també en la reconstruc­ció de les cases destruïdes”, va afegir Scholz.

El nombre de víctimes mortals encara pot augmentar, segons va reconèixer la vicepresid­enta del Servei d’Ajuda Tècnica (THW), Sabine Lackner. “Continuem cercant desaparegu­ts mentre netegem els carrers o traiem l’aigua dels soterranis, però lamentable­ment en aquest moment el més probable és que ja només hi puguem trobar cadàvers”, va dir Lackner.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain