La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un exassessor de Trump, imputat com a agent de la Unió dels Emirats Àrabs

- WASHINGTON

Els Estats Units van anunciar ahir càrrecs federals contra un amic i exassessor de l’expresiden­t dels Estats Units Donald Trump, a qui va acusar d’haver actuat com a agent estranger de la Unió dels Emirats Àrabs (UEA) i d’haver influït en les polítiques de l’exmandatar­i.

Thomas Barrack, un inversor multimilio­nari que va cooperar amb la campanya electoral de Trump el 2016 i va presidir l’organitzac­ió de la seva investidur­a el 2017, va ser detingut aquest dimarts a Los Angeles (Califòrnia), van informar fonts oficials.

Barrack, amic de Trump durant dècades i a qui l’expresiden­t es va plantejar fins i tot nomenar ambaixador a Mèxic, afronta càrrecs federals en un tribunal de Nova York pels seus “intents il·legals d’impulsar els interessos dels Emirats Àrabs als Estats Units”, va informar el Departamen­t de Justícia en un comunicat.

D’acord amb l’acusació, l’inversor, de 74 anys, “va influir en les posicions polítiques” de Trump quan era candidat presidenci­al el 2016, i també quan va arribar a la Casa Blanca, perquè s’ajustessin als interessos d’aquest emirat del golf Pèrsic.

Amb tres acusats més, Barrack va treballar per “impulsar els interessos (de l’emirat) i proporcion­ar intel·ligència a la UEA, sense notificar al fiscal general dels Estats Units que estava seguint instruccio­ns d’alts càrrecs” d’aquest país àrab, va explicar el Departamen­t de Justícia. Això suposa una violació de les lleis dels Estats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain