La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més d’un 4% de les residèncie­s de gent gran tenen algun cas de covid actiu

- REDACCIÓ Barcelona

A les residèncie­s de gent gran i fins al 19 de juliol, del total de 1.027 d’aquests centres de Catalunya només n’hi havia 44 (un 4,28%) de color vermell, és a dir, amb casos actius de covid, aparició de nous casos i brot en investigac­ió, segons dades de la Conselleri­a de Drets Socials. En canvi, 833 centres (un 81,1%) eren de color verd, és a dir, sense cap cas. La resta, 150 (un 14,61%), es classifica­ven amb color taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectoritza­ció i aïllament d’espais de la residència.

Aquestes dades es fan públiques quan les conselleri­es de Drets Socials i Salut han decidit augmentar els controls a les residèncie­s de Catalunya per reduir el risc de brots. Des d’aquest dimarts s’exigeix un test d’antígens (TAR) previ a totes les visites i es fan més proves al personal.

Els TAR negatius ja s’exigien als visitants no vacunats, però ara es demanen a tots, incloent-hi els que tenen la pauta completa. A més a més, es limiten les visites per resident a dues persones alhora.

En el conjunt de residèncie­s de gent gran, per a discapacit­ats i de salut mental, un total de 98 centres tenien ahir algun cas actiu entre els residents, cosa que representa un 7,5% del total dels centres.

Entre els residents hi havia 356 casos confirmats (un 0,6% del total), dels quals 256 s’estan en residèncie­s geriàtriqu­es, 65 en centres de discapacit­ats i 3 en centres de salut mental. Pel que fa als profession­als, els últims 14 dies s’han detectat 449 positius, cosa que representa un 1% de la plantilla. La gran majoria són asimptomàt­ics o tenen símptomes lleus.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain