La Vanguardia (Català-1ª edició)

Angélica Liddell va renunciar al premi Nacional de Cultura

La gran creadora presenta al Grec el seu recent èxit al festival d’Avinyó

- JUSTO BARRANCO Barcelona

És una de les grans creadores de l’escena espanyola. Una artista a qui reclamen tots els grans festivals europeus. És Angélica Liddell, nascuda el 1966 a Figueres, on estava destinat el seu pare, guàrdia civil. I malgrat el seu èxit internacio­nal, durant una dècada no li van trucar dels escenaris barcelonin­s. Per això, quan el 2019 li van telefonar del CoNCA, el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de la Generalita­t, per oferir-li el premi Nacional de Cultura, va dir que no, va revelar ahir quan presentava al festival Grec el seu nou muntatge, Liebestod, que acaba de triomfar al festival d’Avinyó.

“Jo estava desitjant venir a Barcelona. No podia entendre no venir aquí a treballar. Vaig estar deu anys sense venir perquè no em trucaven. I abans de tornar per fi el 2020 al festival Grec em van trucar: ‘Que t’hem donat el premi Nacional de Cultura’. ‘No el vull’, vaig dir, ‘el que jo vull és treballar allà. Quan em senti estimada una altra vegada si voleu me’l doneu’. Hi vaig renunciar”, va recordar.

Tot i que “per ser justos –va admetre– el meu contacte amb Catalunya aquests anys ha estat el festival Temporada Alta de Girona, i això ho porto al cor. Però la relació amb Barcelona s’havia trencat”.

El 2020 aquesta autora, directora

“En aquest món dels ‘m’agrada’ en què tot ha d’agradar jo no vull furtar la cara fosca de l’ànima”, diu Liddell

 ?? CHRISTOPHE RAYNAUD DE LAGE ?? Una escena de d’Angélica Liddell, que es representa al Teatre Lliure
CHRISTOPHE RAYNAUD DE LAGE Una escena de d’Angélica Liddell, que es representa al Teatre Lliure

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain