La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Congrés autoritza el lloguer de la col·lecció Carmen Thyssen

-

El ple del Congrés va convalidar ahir el reial decret que permetrà a l’Executiu signar l’acord amb Carmen Thyssen perquè es quedi a Espanya la col·lecció de la baronessa un termini de 15 anys i amb la inclusió del Mata Mua, de Paul Gauguin, per un pagament anual de 6,5 milions d’euros. Aquest decret llei, que recull en un apartat l’autoritzac­ió per al lloguer de 329 obres de la baronessa, va comptar amb els vots a favor de la majoria dels grups parlamenta­ris. L’acord amb la baronessa Thyssen es va assolir el 29 de gener. El préstec de les obres de la col·lecció propietat de Carmen Thyssen es va firmar el 1991 amb una durada de deu anys i, des d’aleshores, s’ha renovat cada any des del 2011. A començamen­ts del 2017 la baronessa va reclamar al Ministeri de Cultura un nou marc de relacions amb l’Estat entenent que el contracte era “obsolet”. / Redacció

*** ** ***

c c

cop segur, com una manera d’intentar estalviar despeses, donar una imatge de més integritat i no emportar-se desenganys populars. D’aquesta manera, a més a més, si hi ha una crisi econòmica mundial no haurà de passar per la vergonya de no trobar candidates que competeixi­n entre elles.

Si hi ha un home clau en els canvis i per a la designació de Brisbane és Joan Coates, president del Comitè Olímpic Australià, vicepresid­ent del COI, mà dreta de Bach i que també va resultar capital a Sydney 2000. “Aquesta ciutat ens dona fiabilitat absoluta ara que vivim els temps més incerts”, va dir Coates.

Cal recordar que Brisbane ja va estar en la cursa per uns Jocs, però va perdre davant Barcelona, que es va emportar els del 1992. Des d’aleshores ha hagut d’esperar fins a 40 anys, però, si res no es torça, complirà el seu somni olímpic. Seran uns Jocs que també començaran un 23 de juliol, com els de Tòquio, però, a diferència del Japó, no es viuran sota una calor asfixiant. Se celebraran a l’hivern austral, amb temperatur­es suaus de poc més de 20 graus. “Tenim un pla que minimitza els costos i maximitza l’experiènci­a olímpica. I en la millor època de l’any”, va assegurar l’alcalde Brisbane, Adrian Schrinner.

Uns altres Jocs són possibles.c

Minimitzar­em els costos i els farem en la nostra millor època de l’any” Adrian Schrinner Alcalde de Brisbane

 ?? MUSEO THYSSEN-BORNEMISZA ?? El Mata Mua de Gauguin
MUSEO THYSSEN-BORNEMISZA El Mata Mua de Gauguin

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain