La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 5.200 treballado­rs de CaixaBank sol·liciten adherir-se a l’ERO

- REDACCIÓ Barcelona

Un total de 5.287 treballado­rs de CaixaBank van sol·licitar ahir adherir-se a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que van pactar empresa i sindicats.

L’acord, que es va firmar a començamen­ts de juliol, preveu la sortida voluntària de 6.452 empleats de l’entitat.

Si bé encara queden vuit dies (fins al 30 de juliol) perquè finalitzi el termini per apuntar-se al pla, les peticions d’adhesió actuals cobreixen el 82% del total de les baixes previstes. Els sindicats es mostren optimistes i asseguren que en els propers dies s’arribarà a la quota d’adhesions pactades.

El passat 7 de juliol empresa i sindicats van firmar els redactats definitius dels dos preacords assolits després de dos mesos i mig de negociacio­ns. Un dels acords engloba el procedimen­t d’acomiadame­nt col·lectiu i la modificaci­ó substancia­l de condicions a CaixaBank, i l’altre tracta sobre la integració de la plantilla procedent de Bankia.

Les peticions d’adhesió actuals cobreixen el 82% del total de les baixes previstes

El text de l’acomiadame­nt col·lectiu contempla, a més de la sortida voluntària de 6.452 treballado­rs , la recol·locació de 708 treballado­rs més. Per garantir la voluntarie­tat, es va establir un protocol d’adscripció amb diverses fases, així com mesures de mobilitat funcional per aconseguir completar les quotes d’excedent fixades per províncies i àrees funcionals, aplicant voluntarie­tat i mesures de mobilitat geogràfica i funcional.

Si després d’aplicar el protocol quedessin posicions pendents de resoldre, una comissió interna de seguiment estudiarà, cas per cas, quines mesures de flexibilit­at interna poden aplicar-se. Amb caràcter general, el termini d’execució de les mesures previstes en l’acord s’estendrà fins al 31 de desembre del 2022.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain