La Vanguardia (Català-1ª edició)

El lleure nocturn acumula pèrdues de 24.000 milions

- REDACCIÓ Barcelona

Discoteque­s, bars de copes, dj són algunes de les víctimes econòmique­s més importants de la pandèmia. El sector del lleure nocturn va reiterar ahir que es troba en una situació “límit i crítica” després d’acumular pèrdues de 24.000 milions d’euros i amb 7.000 empreses que han desaparegu­t per falta d’ajuts econòmics.

L’organitzac­ió empresaria­l Spain Nightlife creu que el Govern i les comunitats autònomes “no van actuar amb l’antelació ni previsió suficient abans que es decretés l’aixecament de l’estat d’alarma”, la qual cosa ha donat lloc a festes i botellots que se salten la normativa vigent. El president del Cercle d’Empresaris de Lleure Nocturn de Madrid i de Spain Nightlife, Tito Pajares, va dir que “ara ens trobem amb una oferta predominan­t de lleure nocturn il·legal sense cap mesura sanitària i totalment descontrol­ada, mentre que el sector legal està pagant injustamen­t les conseqüènc­ies d’aquest despropòsi­t” va assenyalar.

Entre les propostes per redreçar el negoci, l’associació Lleure d’Eivissa va suggerir que “el sector legal no contracti aquells dj que hagin actuat en festes il·legals o fins i tot en espais legals que no tenen llicencia de discoteca com ara hotels, bars o restaurant­s, ja que no poden dur a terme l’activitat”.

Per la seva banda, l’associació de restauraci­ó i lleure nocturn de Salou (Tarragona) va demanar de realitzar un cribratge massiu entre la població més jove d’entre 16 i 29 anys, aprofitant el sector nocturn com a reclam i a l’empara del dret d’admissió als locals legals.

Mentrestan­t, la bústia de denúncies de lleure il·legal que va posar en marxa la patronal fa un any va registrar aquest últim mes i mig un augment de gairebé un 400%.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain