La Vanguardia (Català-1ª edició)

Renta inverteix 14 milions en logística a l’Hospitalet

La immobiliàr­ia va guanyar 2,4 milions d’euros en el semestre

- ROSA SALVADOR Barcelona

La immobiliàr­ia Renta Corporació­n ha invertit 14 milions d’euros en la compra d’una parcel·la de 16.500 m2 d’ús industrial i logístic a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), que transforma­rà en un centre de dades i naus logístique­s.

David Vila, conseller delegat de la firma, va explicar que el grup ha comprat l’antiga planta química de Basf i Stahl, situada a la Carretera del Mig, i construirà un centre de dades de 10.000 m2 i tres naus industrial­s, de 8.500 m2 sobre rasant. La firma preveu acabar el projecte el 2023.

L’operació reforça la diversific­ació de Renta Corporació­n, que ja abans de la pandèmia va posar el focus de les seves inversions en els sectors logístic i hoteler. La firma va haver d’endarrerir el llançament de vehicles d’inversió focalitzat­s en els dos sectors per la pandèmia i ara centra l’estratègia a dissenyar operacions a mida en els dos sectors, que, sobretot en l’àmbit logístic, incorpora en el seu propi balanç.

Renta Corporació­n va publicar ahir els resultats del primer semestre, que inclouen un benefici de 2,4 milions d’euros, davant les pèrdues d’1,3 milions que va registrar en el mateix període del 2020 per l’impacte de la pandèmia. El benefici, va explicar Vila, s’ha vist impulsat per les plusvàlues de la venda de la meitat de la seva participac­ió en Vivenio, la socimi que construeix habitatge de lloguer. La socimi, participad­a fins ara en un 97% pel fons de pensions holandès APG, ha donat entrada en l’accionaria­t al fons australià Aware Super, que ha comprat la meitat de la participac­ió dels dos socis. Renda ha obtingut una plusvàlua del 40% sobre el valor comptable de la seva participac­ió i una injecció de tresoreria de 12,7 milions d’euros. Els dos fons s’han compromès a invertir 400 milions addicional­s en la socimi, la qual cosa li donarà una capacitat d’inversió d’uns 100 milions d’euros els propers anys. Renta manté l’exclusiva en la gestió de les inversions, a més d’un 1,5% en el capital de la firma.

La immobiliàr­ia va ingressar 30,6 milions d’euros de la seva activitat transaccio­nal tradiciona­l (la compra i transforma­ció d’actius), dos terços de la facturació. Així, fins al juny ha tancat tres vendes d’immobles d’ús residencia­l, tres hotelers, dos d’oficines i un de logística. La cartera de negoci, per la seva banda, assoleix els 169 milions d’euros, un 30% més que en el mateix període de l’any passat. Renta preveu que l’activitat millori el segon semestre i manté les previsions de tancar l’any amb 9 milions d’euros de beneficis. Amb tot, va reconèixer, només recuperarà plenament els nivells previs a la pandèmia el 2023.c

La immobiliàr­ia ha venut l’1,5% de la participac­ió a Vivenio amb un 40% de plusvàlua comptable

 ?? KIM MANRESA / ARXIU ?? Luis Hernández de Cabanyes i David Vila, màxims executius de Renta Corporació­n
KIM MANRESA / ARXIU Luis Hernández de Cabanyes i David Vila, màxims executius de Renta Corporació­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain