La Vanguardia (Català-1ª edició)

Biden sanciona els repressors de Cuba i diu que és “només el principi”

- ROBERT MUR Buenos Aires. Correspons­al

La Casa Blanca va respondre ahir amb sancions econòmique­s a la ferotge repressió desencaden­ada a Cuba per la dictadura castrista després de les protestes ciutadanes de l’11 de juliol. El Govern dels Estats Units responsabi­litza de les violacions dels drets humans al ministre de les Forces Armades Revolucion­àries, Álvaro López-Miera, i al ministre de l’Interior, Lázaro Alberto Álvarez Casas, de qui depèn la temuda Brigada Especial Nacional, un cos d’elit conegut popularmen­t com a “boines negres” o “vespes negres”. Aquests organismes i els seus responsabl­es queden sotmesos a l’Oficina de Control d’Actius Estrangers dels EUA.

Després de fer-se públiques les sancions, Joe Biden va emetre un comunicat on va apuntar directamen­t el “cap de l’exèrcit cubà i la divisió del Ministeri de l’Interior cubà que impulsa la repressió”. “Això és només el principi: els Estats Units continuara­n sancionant els responsabl­es de l’opressió del poble cubà”, va afirmar.

“El nostre suport al poble cubà és indestruct­ible, i ens assegurem que els cubanoamer­icans siguin un soci vital en els nostres esforços per brindar alleujamen­t a les persones que pateixen a l’illa”, va agregar el president, que va endurir la seva postura contra el Govern de Miguel Díaz-Canel, desatenent els líders demòcrates que demanen la fi del bloqueig.

Biden va exigir al règim que “alliberi immediatam­ent els presos polítics detinguts injustamen­t, restableix­i l’accés a internet i permeti que el poble cubà gaudeixi dels seus drets”. La Casa Blanca ja ha anunciat que treballa en un pla perquè els cubans puguin accedir a internet per eludir el tall realitzat pel Govern castrista, i que ampliarà el personal de la seva ambaixada a l’illa.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain