La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez subratlla a la NASA el potencial de la ciència a Espanya

El president saluda investigad­ors espanyols que avui treballen als EUA

- FRANCESC PEIRÓN Los Angeles. Correspons­al

L’espai està de moda. Només cal veure la pugna entre els megarics Richard Branson i Jeff Bezos per veure qui és pioner al terreny privat.

A hores d’ara és clar que Pedro Sánchez no és ni l’un ni l’altre. Però aquest dimarts, el seu segon dia de viatge pels Estats Units, va arrencar la seva jornada a Los Angeles amb un moment galàctic. De la Moncloa a Mart.

El president espanyol va visitar el Laboratori de Propulsió de Reacció JPL de la NASA, des del qual es controlen missions com les del planeta vermell i on treballen una vintena d’enginyers espanyols, entre ells catalans com Marc Costa Sitja, enginyer aeroespaci­al de Vic o Maria de Soria, barcelonin­a i també enginyera aeroespaci­al.

A diferència de Nova York i altres reunions previstes de marcat caràcter econòmic, Sánchez va aprofitar aquesta etapa per enaltir l’esforç del seu executiu al terreny de l’espai i promociona­r la importànci­a de la tecnologia espanyola.

A l’agenda d’aquesta expedició el Govern espanyol va remarcar la transcendè­ncia de continuar col·laborant amb la NASA i va subratllar que la seva aposta per l’àmbit aeroespaci­al es demostra amb fets. En aquest sentit, un dels projectes estratègic­s inclosos al Pla de Recuperaci­ó, Transforma­ció i Resiliènci­a de l’economia espanyola s’emmarca en el context estel·lar.

El JPL va començar la seva activitat el 1936 i es va vincular a la NASA quan es va fundar aquesta agència, el 1958. El president va arribar al complex acompanyat per l’alcalde de la ciutat california­na, Eric Garcetti, polític de pes al Partit Demòcrata al qual li queda poc amb vara de comandamen­t perquè el president Joe Biden l’ha designat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain