La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Aerobús es renova i estrena servei 24 hores

- RAÚL MONTILLA Barcelona DAVID GUERRERO Barcelona

És un d’aquells alcaldes de la llibreteta, dels que els agrada la política molt més que el politiquei­g, dels que són de prendre personalme­nt la temperatur­a a la ciu

Abans de la pandèmia cada vegada hi havia més vols a primeríssi­ma hora del matí des de l’aeroport del Prat, i una de les principals queixes que es recollien a les enquestes de satisfacci­ó de l’Aerobús era l’absència de servei per arribar-hi de nit. L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) ha aprofitat la licitació d’un nou contracte per incorporar l’horari ininterrom­put durant les 24 hores del dia, i així també cobreix la franja entre la una i les cinc de la matinada. tadania... En el seu cas literalmen­t, perquè és metge. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s’havia convertit amb la sortida de Lluís Tejedor, fa dos anys al Prat, en el més veterà dels alcaldes metropolit­ans. La setmana que ve renunciarà al càrrec després de 26 anys, i a l’acta. Això sí, continuarà treballant a l’ambulatori. “Ara no el puc deixar... Amb la cinquena onada. Soc un metge que ha fet d’alcalde”, assegura.

Llorca va conviure amb Celestino Corbacho a l’Hospitalet, José Montilla a Cornellà, Manuela de Madre a Santa Coloma... “Sí.

La nova concessió del servei s’ha adjudicat a l’empresa gallega Monbus, que substituei­x la unió temporal d’empreses de Tusgsal, Moventia i TMB que l’havia gestionada els últims tretze anys.

El nou contracte també comporta la incorporac­ió d’una nova flota, formada per 33 autobusos, dels quals 27 són híbrids i sis elèctrics. A més, s’han creat uns bitllets combinats que permeten enllaçar amb el metro o els busos de TMB per oferir tot el trajecte al preu final. El recorregut sí que es manté igual, amb una lleugera millora de les freqüèncie­s.c n’estic segur. A més han estat dos anys molt durs. He estat al capdavant del municipi, en primera línia del CAP, i a més també he exercit com a diputat de Salut Pública, cosa que suposava actuacions en tota la demarcació”, explica Llorca, que sense cap dubte qualifica la pandèmia com el moment més dur dels seus 26 anys a l’alcaldia. “Hem de continuar ajudant, hem de fer costat a la ciutadania”, assenyala. D’aquest tram final té clavada la seva única espina: fa més d’un any va mantenir una intensa pugna amb la Generalita­t. Ho va fer l’alcalde però també el metge, després que la Conselleri­a de Salut posés pegues al fet que el govern municipal hagués medicalitz­at un hotel i hagués aixecat un hospital de campanya amb l’ajuda de Metges sense Fronteres i la Guàrdia Civil , i amb la benedicció de responsabl­es de l’OMS. “És una cosa que vam fer per ajudar els ciutadans, però també l’administra­ció que tenia competènci­a per fer-ho. I això es va malentendr­e”, lamenta Llorca. “És la meva única espina de tots aquests anys, perquè sempre hem mantingut molt bona relació amb totes les administra­cions”, afegeix.

L’alcalde del PSC, que continuarà exercint de metge, s’havia convertit en el més veterà dels batlles metropolit­ans

 ?? ADRIAN QUIROGA / SHOOTING ?? Els nous vehicles ahir a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona
ADRIAN QUIROGA / SHOOTING Els nous vehicles ahir a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain