La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ambició “No ens enganyarem: nosaltres buscarem l’or, la medalla”

- ENTREVISTA JUAN B. MARTÍNEZ Tòquio Enviat especial

Saúl Craviotto (Lleida, 36 anys) ha trepitjat el podi en els tres Jocs en què ha participat. Quatre medalles són un botí considerab­le per al piragüista, el banderer espanyol amb Mireia Belmonte. Ambiciós i tenaç, vol ampliar el seu impression­ant historial.

Quin és el seu objectiu per a Tòquio? Amb quin resultat es quedaria satisfet? Amb quatre medalles ja penjades del coll tot el que no siguin més podis serà una decepció?

Si no pujo al podi no es pot parlar de decepció perquè no regalen les medalles, però no ens enganyarem: nosaltres busquem l’or. Acabem de fer uns tests i hem obtingut molt bons resultats.

Participar­à en K1 200 i K4 500?

Sí, participar­é en les dues proves. Els nostres esforços estan concentrat­s sobretot en el K4 500, on estem molt centrats. L’altre és un extra, si cau alguna cosa en la prova individual millor, però la preparació s’ha dirigit al K4. Or en K4 i bronze en K1? On s’ha de firmar?

Amb la pandèmia pel que fa a la preparació quins han estat els principals esculls que ha hagut d’esquivar?

Hem tingut problemes com tot el món, com vosaltres com a periodiste­s, com la meva filla per anar col·legi, com els autònoms. Hem hagut d’esquivar tota mena d’entrebancs i de dificultat­s; el pitjor ha estat la incertesa, no saber el que passaria la setmana següent. Per sort, al final vam veure la llum i els Jocs es faran.

Ja ha estat en tres Jocs Olímpics. Quins li van agradar més?

És difícil triar, però si m’he de quedar amb uns em quedo amb els de Pequín. Allà va ser tot impression­ant, era la primera vegada per a mi, tenia 23 anys. Pujar al podi... Va ser una experiènci­a fascinant.

Als 36 anys es planteja aquests com els últims o no pensa en això?

Sí, hi penso, però és que el meu entrenador no em deixa retirar-me. Em diu que tinc corda per a estona, que puc estirar el cicle fins a París. Que aquest últim cicle ha estat molt llarg, de cinc anys, però que en dos anys i mig-tres hi ha uns altres Jocs i que amb 39 puc continuar competint dalt de tot. Al final la decisió la prendré jo, però veurem primer com va a Tòquio.

 ?? IVÁN MARTÍNEZ ?? Saúl Craviotto fotografia­t per La Vanguardia fa unes setmanes al costat de l’embassamen­t asturià de Tresona
IVÁN MARTÍNEZ Saúl Craviotto fotografia­t per La Vanguardia fa unes setmanes al costat de l’embassamen­t asturià de Tresona
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain