La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un lleó excèntric i sense cognom

El perfil El tatuat Memphis no parla del seu pare i llueix collarets de 100.000 €

- LUIS BUXERES Barcelona

Poc amant de les excentrici­tats, el Camp Nou serà sotmès a un nou test amb l’aterratge de Memphis Depay (Moordrecht, 1994), un futbolista de gran talent però amb una vida el guió de la qual donaria per a unes quantes sèries de Netflix. El primer que ha de saber l’aficionat és que cal llegir amb atenció la seva samarreta. Hi diu Memphis i no pas Depay. El seu pare (ghanès) va desaparèix­er de la seva vida amb 4 anys i el futbolista no en vol saber res més. La seva mare no va trigar a refer la seva vida amb un veí del poble i el petit Memphis es va traslladar a una casa que compartia amb 10 germanastr­es que li van fer la vida impossible. Li deien “mico”, li pegaven i fins i tot li estiraven les orelles amb tenalles. “En aquella època vaig aprendre a sobreviure. M’alliberava jugant a futbol”, confessa.

No va ser fàcil encarrilar una infantesa tan desestruct­urada. El PSV es va fixar ràpidament en el seu potencial però li va haver de posar un life coach (assessor de vida) perquè centrés els esforços en el camp. I va funcionar, perquè malgrat tenir una de les personalit­ats més extravagan­ts del món del futbol tots els entrenador­s han destacat sempre la seva exquisida profession­alitat. El seu fitxatge pel United va despertar una expectació enorme, però les seves gestes fora de la gespa, habitual de les revistes del cor amb vestuari no apte per a mileuriste­s, amb collarets de més de 100.000 euros i amb declaracio­ns citant passatges bíblics, van transcendi­r més que els seus gols i va acabar al Lió, on ha refet la seva carrera.

Cada matí, quan es mira al mirall, llegeix la paraula exitós que té tatuada al llavi inferior per motivar-se. És el més discret dels seus tatuatges. Un enorme cap de lleó li inunda l’esquena i també va donar nom a la seva autobiogra­fia: Cor de lleó. Va compartir confinamen­t amb un ligre (barreja de lleó i tigressa) i va despertar la ira dels animaliste­s. Memphis no deixa mai indiferent. Al Barça esperen que, amb el seu futbol, tampoc.c

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? Rafa Yuste, Joan Laporta, Memphis Depay i Mateu Alemany
QUIQUE GARCÍA / EFE Rafa Yuste, Joan Laporta, Memphis Depay i Mateu Alemany

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain