La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bankinter guanya 1.140 milions per les plusvàlues de Línea Directa

- CONCHI LAFRAYA Madrid

Bankinter va guanyar 1.140,3 milions d’euros en el primer semestre de l’any, a l’incloure unes plusvàlues després d’impostos de 895,7 milions procedent de la diferència entre el valor comptable de Línea Directa i l’actualitza­ció a valor de mercat d’aquesta companyia abans de la sortida a borsa, que va tenir lloc el passat 29 d’abril.

Sense tenir en compte aquesta plusvàlua, el benefici net se situaria en 244,5 milions d’euros, un 124,1% per sobre del primer semestre del 2020. Aquesta xifra inclou els 39,9 milions de benefici net generats per Línea Directa Asegurador­a durant els quatre mesos que la companyia va romandre en el perímetre del banc.

Si s’atenen únicament els resultats de l’activitat purament bancària, el benefici abans d’impostos es va saldar a 30 de juny d’aquest any amb 287,6 milions, davant els 61,8 milions del primer semestre del 2020 i davant els 344,8 milions del mateix període del 2019, encara que en aquest cas s’incloïa un apunt extraordin­ari de 57 milions procedents de l’operació d’adquisició d’EVO Banco. Això significa de forma comparativ­a que el negoci purament bancari se situa molt a prop del període anterior a la covid.

La consellera delegada, María Dolores Dancausa, va admetre que hi ha incerteses encara per la pandèmia, però va demostrar amb diferents indicadors la bona marxa del negoci. El marge d’interessos va assolir els 639,4 milions, un 4,4% més, i el brut va créixer un 6%, fins als 914,7 milions. La rendibilit­at del banc se situa en el 9,5%, davant el 7,6% del primer semestre de l’any passat. Un altre indicador que mostra l’esdevenir de Bankinter és que per primera vegada se superen els 30.000 milions de cartera hipotecàri­a.

Dancausa confia que el Banc Central Europeu (BCE) elimini avui les restriccio­ns a la banca per repartir dividends i Bankinter pugui tornar a la seva política de retribuir amb el 50% del benefici els accioniste­s. La directiva va descartar retallar plantilla i va manifestar la intenció de continuar en solitari.c

María Dolores Dancausa confia que el BCE elimini les restriccio­ns per pagar dividends

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain