La Vanguardia (Català-1ª edició)

SIX tria Barcelona per incubar ‘start-ups’ financeres

L’operador suís ha assessorat deu empreses emergents

- BLANCA GISPERT Barcelona

El grup suís SIX, propietari de Borses i Mercats Espanyols, ha triat Barcelona per instal·lar una incubadora de start-ups fintech, empreses especialit­zades en tecnologie­s de les finances. La gestora, que té presència global en diferents mercats de valors, ha triat la ciutat com a tercera destinació–després de Zuric i Singapur– per dur a terme aquest programa d’assessoram­ent a empreses emergents.

“Elegim Barcelona pel seu ecosistema tecnològic, les bones universita­ts i els costos de vida assequible­s”, va comentar ahir Andreas Iten, cofundador del programa, anomenat F10, i director de SIX Fintech Ventures.

La primera edició del programa es va iniciar al març amb la selecció de 10 start-ups de diferents llocs: Abroaden (Barcelona), Neobank (Bilbao), Further (Londres), Flow (Estònia), Inveert (Sevilla), Scorce (Mèxic), Travatar (Polònia), Tradeasy

(Barcelona), Whenwhyhow (Madrid) i Xpats (Barcelona). Durant els últims mesos, els fundadors han tingut accés a formació, contactes i assessoram­ent per part del grup SIX a l’edifici Pier 01, la seu del Tech Barcelona. De fet, grup SIX/BME és un dels aliats estratègic­s de l’associació perquè la incubadora F10 serà la primera llogatera del hub fintech que s’està desenvolup­ant a l’edifici de la Borsa de Barcelona (es preveu l’obertura a finals d’any o a inicis del 2022).

El pressupost que ha dedicat SIX a aquest programa s’acosta als 150.000 euros. “Cada start-up rep 15.000 euros en efectiu però si tenim en compte el valor de tot el servei que rep cada empresa la inversió es troba entre els 50 i els 100.000 euros, per la qual cosa el pressupost és molt més alt”.

L’acte de clausura de la primera edició va tenir lloc ahir a l’edifici Palauet, el club social de Tech Barcelona, amb presència d’Iten i també de Javier Hernani, conseller delegat de BME, Daniel Schmucki, director financer del Grup SIX i Andrea Sánchez, gerent de F10 a Espanya. L’empresa guanyadora va ser Flow (Estònia), que ha desenvolup­at una plataforma de pagaments internacio­nals. “Hem comprovat que hi ha molt de talent a la ciutat i que Espanya està especialit­zada en serveis al consumidor, en contra d’altres països on els negocis fintech es dirigeixen a empreses”. SIX/BME ja està valorant col·laborar amb tres de les companyies que han participat a la incubadora.

La pròxima edició del programa a Barcelona començarà al novembre i F10 ja està buscant candidats. Enguany, el grup també començarà un altre programa sobre start-ups especialit­zades en gestió de riquesa a Madrid.c

La matriu de BME valora l’ecosistema digital local i col·laborarà amb algunes empreses

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Javier Hernani, Andrea Sánchez, Daniel Schmucki i Andreas Iten, al Palauet de Tech Barcelona
MANÉ ESPINOSA Javier Hernani, Andrea Sánchez, Daniel Schmucki i Andreas Iten, al Palauet de Tech Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain