La Vanguardia (Català-1ª edició)

Absolts els dos mossos que van acompanyar Puigdemont

- CARLOTA GUINDAL Madrid

L’Audiència Nacional ha absolt els dos mossos d’esquadra que van acompanyar l’expresiden­t de la Generalita­t Carles Puigdemont a la seva gira per diversos països europeus fins que va ser detingut a Alemanya el març del 2018. La sentència assenyala que els dos agents van ajudar Puigdemont, conscients que era investigat a Espanya i que hi havia una ordre europea de detenció contra ell, però conclou que els fets no es poden tipificar com a delicte d’encobrimen­t.

El titular del jutjat central penal, José Manuel Fernandez-Prieto, sosté que ha quedat provat que els dos mossos, aprofitant els dies lliures de servei, van anar a buscar Puigdemont a Estocolm i van iniciar amb ell un viatge per diversos països d’Europa fins a la detenció el 25 de març del 2018 a Alemanya.

El jutge creu que els investigat­s ajudaven l’expresiden­t, conscients que era investigat a Espanya per la participac­ió en fets que podrien ser constituti­us en el seu moment de delicte de rebel·lió pel procés, i que el jutge espanyol encarregat de la investigac­ió, Pablo Llarena, havia emès una ordre europea de detenció i lliurament a fi d’obtenir-ne l’extradició.

La intenció dels acusats “era ajudar Puigdemont a tornar a Bèlgica”, on ha instal·lat i viu i s’havia posat a disposició de la justícia. Tot i això, considera que no van abusar de les seves funcions públiques.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain