La Vanguardia (Català-1ª edició)

La meitat d’Espanya tanca o limita la nit per aturar l’explosió de casos

-

És a dir, un ciutadà pot lliurement anar sol a la nit, però no amb amics.

Dijous les Balears van rebre el suport dels tribunals per prohibir les reunions de no convivents entre la una i les sis de la matinada en totes les illes menys a Formentera. La mesura, efectiva des d’avui, estarà en vigor un mes. El tribunal justifica la decisió assegurant que amb aquesta mesura de limitar les reunions socials s’eviten conductes “desordenad­es que són freqüents i provoquen grans aglomeraci­ons nocturnes”, amb un “alt risc de contagis” entre els assistents.

Ahir mateix el Tribunal Superior de Xustiza de Galícia autoritzav­a la Xunta a limitar, en tota la comunitat autònoma, el nombre de persones que es poden reunir en espais públics o privats, i també a prohibir trobades amb no convivents entre les tres i les sis de la matinada.

Els magistrats entenen que les mesures són “idònies, necessàrie­s i proporcion­ades” per contenir l’increment de la transmissi­ó de la covid, i també de les hospitalit­zacions.

Extremadur­a, a què el Tribunal Superior d’aquesta comunitat va denegar la sol·licitud del toc de queda, ha confinat una desena de municipis amb incidèncie­s elevades. I Múrcia va descartar el toc de queda i va apostar per restriccio­ns en 31 municipis.

Les úniques comunitats que no han imposat limitacion­s de moviment als seus territoris són Madrid, La Rioja, Castellala Manxa i Castella i Lleó. Preocupa especialme­nt Madrid, on, com ahir va reconèixer el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, “l’última setmana hi ha hagut un increment en els contagis d’un 82%”. En el punt de mira de la Comunitat de Madrid, de nou, l’aeroport de Barajas, que es considera el punt d’entrada de la covid a la regió. La incidència acumulada a 14 dies és de 647 casos i a set dies és de 366 casos per 100.000 habitants.

Això sí, totes les comunitats imposen restriccio­ns d’aforaments a l’interior dels bars i restaurant­s i estan limitant les festes populars, sobretot quan l’agost és el mes tradiciona­l de les festes majors i patronals, època de revetlles i festes. La majoria s’han suspès, però es temen les celebracio­ns de les no festes.c

Madrid, on durant l’última setmana els contagis han augmentat un 82%, no adoptarà restriccio­ns

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain