La Vanguardia (Català-1ª edició)

31.000 contagis més i 27 morts

-

El virus es continua estenent per Espanya, i ja assoleix una incidència acumulada a 14 dies de 677 casos per 100.000 habitants (659 dijous), amb 31.171 nous casos notificats les últimes 24 hores i 27 morts. L’increment de casos està repercutin­t de manera clara en els hospitals, la preocupaci­ó més important de les autoritats sanitàries: el percentatg­e de llits a planta per a malalts covid se situa en un 6,64%, però els de les ucis s’han elevat a un 14,1%, amb Catalunya al capdavant, amb un 40% d’ocupació. La segueix a molta distància Cantàbria, amb un 16% dels llits de crítics ocupats. L’hospital de Valdecilla va informar ahir que estan al límit amb els malalts covid i no covid. La incidència continua en ascens en totes les comunitats, tret de Catalunya, Aragó i Astúries, on per fi es constata el descens de casos. Especialme­nt a la primera, que comença a veure com les mesures adoptades estan fent l’efecte esperat. Castella i Lleó sembla estabilitz­ada. A la resta d’Espanya la situació és descoratja­dora, amb les incidèncie­s clarament en ascens. Navarra ja s’acosta als 1.000 casos per 100.000 habitants, amb Aragó al darrere. La majoria de les regions se situen a la forquilla entre els 600 i els 700 casos per 100.000 habitants, amb Madrid ascendint de manera clara (647). incidència. Només s’aplicarà els caps de setmana, els dies festius i els dies de cada dia en què hi hagués fixada la festa major.

Una altra comunitat, Andalusia, també ha mostrat la intenció de sol·licitar la prohibició de mobilitat nocturna als territoris amb més de 1.000 casos per 100.000 habitants, cosa que de moment no ha demanat perquè cap municipi no supera aquests nivells. Això sí, un municipi de Jaén (Peal de Becerro) està confinat.

Galícia i el País Basc, per la seva part, han optat per impedir les reunions de no convivents durant la matinada als municipis més afectats, seguint els passos de les Balears.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Moltes comunitats han imposat horaris de tancament als bars i terrasses i mesures per impedir els botellots
CÉSAR RANGEL Moltes comunitats han imposat horaris de tancament als bars i terrasses i mesures per impedir els botellots

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain