La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alemanya requalific­a Espanya com a país d’alt risc per covid

- NEKANE D. HERMOSO Palma

Alemanya tornarà a exigir quarantena de deu dies –que es pot reduir a cinc si el cinquè dia es presenta una PCR negativa– a qui ingressi al país des d’Espanya, amb excepció per a vacunats i recuperats de covid, després de requalific­ar tot el territori, incloent-hi els arxipèlags, com a zona d’alt risc.

La decisió del Govern alemany ha provocat inquietud a les Balears, on el mercat germànic representa la majoria del turisme a les Illes, amb gairebé quatre milions de visitants a l’any. El conseller de Model Econòmic i Turisme, IagoNeguer­uela,vaassegura­r que “no és una bona notícia en una temporada atípica”. De tota manera, va afirmar que, malgrat les restriccio­ns, es permetrà que la majoria dels residents alemanys continuïn visitant les Illes perquè ja tenen la doble pauta de vacunació. Es calcula que gairebé 40 milions d’alemanys, un 48% de la seva població, ja han rebut la doble pauta de vacunació, de manera que tots ells estarien en disposició de viatjar a les Balears sense sotmetre’s a quarantene­s després. Aquesta circumstàn­cia tranquil·litza les autoritats de les Illes, després de mesos d’incertesa respecte a les vacances dels turistes.

El conseller de Model Econòmic va recordar que hi està havent temporada turística a les Illes, cosa que ha portat les Balears a liderar les estadístiq­ues nacionals durant dos mesos consecutiu­s.

Va destacar que l’arxipèlag continua sent una destinació que ofereix les garanties necessàrie­s als visitants i va reclamar més mesures de prevenció i protecció.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain