La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els nens contagiats a Malta, repatriats en el primer vol amb positius de la pandèmia

- AITANA PALOMAR Barcelona

Vint-i-cinc nens d’entre 11 i 14 anys positius de covid que estaven confinats a Malta van arribar ahir a Madrid a les 17.10 hores en un vol noliejat per l’ambaixada espanyola en aquest país.

Inicialmen­t el vol s’havia d’enlairar cap a les 13 hores d’ahir i arribar a Espanya cap a les 16 hores, però finalment va abandonar l’illa cap a les 15.30 hores, de manera que va arribar més tard del previst en un principi. A l’avió, segons va explicar la mateixa ambaixada al seu compte de Twitter, hi havia un servei mèdic per tenir cura dels menors durant el vol.

A l’aeroport de Barajas els esperaven els seus pares, preocupats i nerviosos –segons han explicat ells mateixos a La Vanguardia–, perquè el vol no apareixia a les pantalles d’arribades dels vols ni tenien cap informació.

A l’avió hi viatjaven un total de 144 menors, no només els 25 que havien anat a estudiar anglès amb l’agència Education First (EF), sinó de totes les que tenien alumnes a Malta, en el que deu ser el primer vol amb passatgers positius de covid de tota la pandèmia.

Dimarts la mateixa ambaixada d’Espanya a Malta ja va organitzar un altre vol amb 60 estudiants més. Quan van arribar a Madrid els joves van sortir d’un en un, de manera que el retrobamen­t amb els seus pares encara es va demorar una mica més. A l’illa encara hi queden els 19 joves, també del grup d’EF, que estaven confinats perquè eren contactes estrets dels seus companys. Segons han explicat els pares presents a l’aeroport de Madrid, aquests tornaran a Espanya entre ahir i avui en vols regulars.

Els pares dels menors que van tornar ahir es mostraven molt agraïts per la feina feta per l’ambaixada i per l’ambaixador­a Consuelo Femenía, que per la seva part ha agraït l’ajuda oferta per les autoritats sanitàries malteses perquè els menors poguessin ser repatriats.

Al contrari, els pares han continuat mostrant-se molt descontent­s amb l’actuació i el comportame­nt d’EF, que, segons han explicat, només els ha facilitat el número de vol i cap més informació sobre l’horari d’arribada dels seus fills. Ja dijous es van mostrar molt molestos amb aquesta agència, que acusaven d’haver deixat abandonats els seus fills a la seva sort, acompanyat­s d’una única monitora. Per contra, EF va assegurar que els menors estaven sota la tutela d’un equip experiment­at format per nou persones.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain