La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jordi Cuixart, pregoner de les festes de Gràcia

- REDACCIÓ Barcelona

Ja se sap el nom del pregoner de les pròximes celebracio­ns del barri de Gràcia: Jordi Cuixart. El president de l’entitat Òmnium Cultural, condemnat pel Tribunal Suprem per l’1-O i indultat fa poc pel Govern central, acaba de ser designat pel govern de l’alcaldessa Ada Colau per donar el tret de sortida de la que tradiciona­lment és la gran festa d’estiu de Barcelona.

Les caracterís­tiques de les festes de Gràcia d’aquest any encara són una incògnita. Encara no està confirmat quants actes presencial­s es faran i en quines circumstàn­cies es podran dur a terme. Tot dependrà de l’evolució de la pandèmia. I després es veurà què passa amb les del barri de Sants. Fa poques setmanes van passar de puntetes les del Raval, mentre que alhora van tenir lloc d’una manera més vistosa les de Sant Antoni. Cuixart obrirà les celebracio­ns de Gràcia el 14 d’agost a la tarda.

Cuixart té un marcat perfil polític, però també és veí de Gràcia des de fa anys. A més, sempre s’ha mostrat molt implicat en la vida associativ­a del barri i en la defensa de la cultura popular. “Estic molt content que Cuixart sigui el pregoner d’aquest any de les festes de Gràcia –va escriure ahir a Twitter el regidor responsabl­e del districte de Gràcia, el comú Eloi Badia–, es tracta d’un referent de l’activisme cultural i un defensor incansable dels drets i llibertats de tothom. Un privilegi tenir-lo tan a prop un dia tan especial per a tots els veïns de Gràcia”.

I Cuixart va dir que “durant 1.346 dies de presó, la Vila de Gràcia i la capital catalana també han estat exemple de solidarita­t; acompanyar-vos en l’arrencada de les festes serà un acte d’agraïment, però sobretot de reafirmaci­ó”.c

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain