La Vanguardia (Català-1ª edició)

El paradís somiat de l’àvia Catalina

Óscar Manresa ha posat tota la carn (i el peix) a la graella al seu nou restaurant, situat en una finca espectacul­ar de 24.000 metres quadrats a Gavà, a quatre passes de la platja

- CRISTINA JOLONCH Barcelona

Fa broma Óscar Manresa amb la seva sornegueri­a habitual, mentre passeja per ensenyar alguns dels racons més bonics de l’enorme finca (24.000 m2) que gestiona, després d’haver-ne obtingut la concessió per 15 anys. Al mig d’aquesta pineda, a quatre passes del mar, ha començat amb èxit el seu nou restaurant.

El Catalina (Calafell, 21, a Gavà) abans havia estat Les Marines, una casa que va arribar a lluir una estrella d’allò més fugaç i que va anar decaient quan el cuiner Pepe Tejedor va emmalaltir i va deixar d’estar-hi al capdavant.

Fa broma sobre l’embolic en què s’ha aventurat; el dineral

El turbot, juntament amb altres peixos i plats de carn a la graella, són protagonis­tes

que costa mantenir el jardí cuidat, com és de car comprar tanta bombeta per tenir una il·luminació impecable o el que li demanen per un tendal sobre una de les zones, independen­t del restaurant, que dedicarà a banquets. O quan pel camí es creua un conill, que sembla attrezzo en una finca de pel·lícula, tocant a la platja.

I davant la pregunta de què diria la seva mare, la Catalina, si veiés el que tenim al davant, deixa anar la resposta sense pensar-s’ho: “Diria que qui t’ha vist i qui et veu. Jo que he estat un peça, que vaig arribar a tocar la guitarra amb Loquillo... la meva mare al·lucinaria”. I a ella, murciana humil i pencaire com ningú, “tot i que a la cuina qui tenia més bona mà era el meu pare”, Manresa li ha volgut retre homenatge amb el nou projecte, situat molt a prop del seu exitós Kauay. S’ha abocat al continent i al contingut: interioris­me d’Etrella Salietti (un toc colonial, i tota la pinta que funcionarà bé a l’hivern, amb un menjador ampli i un parell de reservats, i a la cuina amb el fitxatge d’Andrés Conde, amb els galons que llueixen tots els que un dia van ser caps de cuina del Tickets.

Però l’estrella és la graella, per a carns i peixos. I amb un somriure d’orella a orella Manresa acosta a la taula un turbot impecable que, assegura, “salvant les distàncies, vol ser el més semblant als que prepara el gran Aitor Arregui a l’Elkano de Getaria”. És molt bo. L’han precedit el gaspatxo de xili de Jalapa, fort fort de vinagre, les encertades navalles a la meunière, els musclos al Tío Pepe i l’amanida de cranc.

Unes postres sense estar-se de res, una macedònia preparada al moment i servida en una copa familiar, o el pastís de formatge. Dirigeix el restaurant Nicole Manresa, que destapa un Magnum (al seu pare li agrada que al Catalina tot sigui en gran), de Sara Pérez i René Barbier: un deliciós Dido del 2018 amb què celebrar un capvespre entre els pins amb la brisa del mar. Manresa no és aliè a aquesta crisi que afecta la restauraci­ó i que té les dimensions de pandèmia. Però sap que cal tirar endavant. I, mentre hi hagi salut, anar a totes.c

- El tomàquet de Menorca, ventresca i piparra amb amaniment d’olives i el salmorejo amb ametlla fregida. -LaVIC( very important croqueta) de pernil ibèric i el pa de fogassa amb tomàquet de penjar.

- L’ensaladill­a i els ous trencats amb pop o amb pernil ibèric.

-Els musclos al vapor o amb llet de coco i llima keffir.

 ?? MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING ?? Nicole Manresa, Óscar Manresa, Juan Antonio Romero i el cap de cuina Andrés Conde a l’àmplia terrassa del restaurant
MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING Nicole Manresa, Óscar Manresa, Juan Antonio Romero i el cap de cuina Andrés Conde a l’àmplia terrassa del restaurant
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain