La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tommy Dorfman afirma que és dona des de fa un any

L’actriu, que ja ha fet un paper de dona, no es canviarà el nom masculí

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

Tommy Dorfman, que va saltar a la fama pel paper de Ryan Shaver a la sèrie Por trece razones (Netflix), s’ha presentat a Instagram com a dona trans. “Estic especialme­nt agraïda a totes les persones trans que van recórrer aquest camí, van trencar barreres i van arriscar la vida per viure autènticam­ent i radicalmen­t com elles mateixes abans que jo”. L’actriu

“És una bogeria tenir 29 anys i tornar a passar per la pubertat; hi ha dies que em sento com si tingués 14 anys”

també ha explicat a la revista Time el procés de transició. “Des de fa un any m’he estat identifica­nt i he estat vivint en privat com una dona, una dona trans”, explica. “Sortir de l’armari sempre es veu com una gran revelació, però no he deixat mai de ser fora. Avui queda clar: soc una dona trans. El meu pronom és ella. El meu nom és Tommy”. Així doncs, el canvi de sexe no suposarà el de nom:

“Em dic com el germà de la meva mare, que va morir un mes després que jo naixés, i em sento molt vinculada a un oncle que em va abraçar mentre moria”.

Dorfman, de 29 anys, va començar a deixar veure el seu canvi d’imatge fa al voltant d’un any, en una mena de diari visual que ha generat tota mena d’especulaci­ons i davant les quals ella s’havia mantingut en silenci, deixant que les imatges parlessin per si soles. “La possibilit­at que no em podia permetre era desaparèix­er durant dos anys i tornar amb un nom nou, una cara nova i un cos nou”, explica ara.

La intèrpret, que publica posats a la xarxa social amb regularita­t i té 1,4 milions de seguidors, assegura: “He après com a personatge públic que la meva negativa a aclarir les coses em pot desposseir de la llibertat de controlar la meva pròpia narrativa”. Ara pensa com pot “incloure el cos trans al cinema i la televisió”. “Lena Dunham em va donar el meu primer paper com a noia l’any passat; va ser molt emocionant”, diu sobre la pel·lícula en què compartirà pantalla amb Jennifer Jason Leigh. “És una bogeria tenir 29 anys i tornar a passar per la pubertat. Hi ha dies que em sento com si tingués 14 anys”.c

 ?? INSTAGRAM ?? Tommy Dorfman ha revelat el seu procés de transició
INSTAGRAM Tommy Dorfman ha revelat el seu procés de transició

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain