La Vanguardia (Català-1ª edició)

La taula tècnica sobre l’aeroport del Prat posa fi a la tasca dilluns

- L. AGUSTINA Barcelona

La taula tècnica sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat celebrarà la seva última reunió dilluns vinent amb la participac­ió dels ajuntament­s de Reus i

Girona i representa­nts d’Adif, el gestor públic de la xarxa ferroviàri­a. La trobada servirà per posar sobre la taula la reivindica­ció de la Generalita­t perquè els aeroports catalans secundaris estiguin connectats a la línia de l’AVE.

Passat aquest tràmit, la taula haurà complert, amb més o menys satisfacci­ó per als seus participan­ts, amb la tasca principal per a la qual va ser creada per Pere Aragonès, president del Govern: mantenir un diàleg fluid entre Aena, el gestor dels aeroports i promotor d’una inversió de 1.700 milions per ampliar la infraestru­ctura; les conselleri­es de Territori i Acció Climàtica; i els sis ajuntament­s que afecta directamen­t la infraestru­ctura.

En teoria, la Generalita­t hauria de tenir ja tots els elements

La Generalita­t emetrà el resum de tot el que s’ha actuat el mes de juliol abans de decidir sobre l’ampliació

per decidir a partir de dilluns, encara que pel manifestat a l’esborrany del resum de l’actuat fins ara a la taula tècnica podria demanar més temps per decidir si dona el vistiplau a l’obra.

El punt que preocupa més el Govern és el de l’impacte ambiental. Ahir, fonts de la Comissió Europea consultade­s per Efe van dir que “si s’aprova l’execució del projecte, la Comissió farà un seguiment d’aquells plans i s’assegurarà que es compleixin tots els requisits de la legislació de la Unió Europea, en particular l’article 6 de la directiva sobre hàbitats”. Ningú no espera cap altra cosa que l’aplicació de la llei quan es produeix un impacte mediambien­tal sobre un espai especialme­nt protegit.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain