La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Corte Inglés preveu doblar resultats amb l’entrada en nous negocis

El grup diversific­a en logística, telefonia, energia i serveis de seguretat

- LUIS FEDERICO FLORIO Barcelona

La junta d’accioniste­s d’El Corte Inglés va aprovar ahir el seu nou pla estratègic 20212026, que reorientar­à l’activitat del grup. Sota aquest pla, l’empresa preveu un benefici brut (ebitda) de 1.700 milions d’euros el 2026. És el doble que l’esperat per a aquest any i un 39% més alt que els 1.225 milions del 2019, abans de la pandèmia. Així mateix, es marca reduir la suma del deute en un 60% (el 2020 el va tancar amb 3.811 milions) i que les vendes en línia representi­n el 30% de la facturació, des del 17,3% que van suposar l’últim exercici.

L’empresa emmarca el full de ruta en un canvi de rumb després del pitjor any per al sector. “El 2020 ha resultat clau per a la transforma­ció del nostre model de negoci i ens ha fet més forts i més sòlids”, va afirmar la presidenta, Marta Álvarez. I ara s’està en una etapa de “plena evolució i transforma­ció” dels negocis, va incidir. “Ens permetrà abordar el futur amb modernitat, obtenir noves fonts d’ingressos, i aconseguir més solidesa empresaria­l”, va argumentar. “És un projecte realista, però ambiciós”, va valorar.

En ell es contempla l’entrada en quatre nous negocis: la logística integral (amb El Corte Inglés Logistics), la telefonia com a operador mòbil, la comerciali­tzació d’energia (totes dues amb la marca Sweno) i els serveis de seguretat, auxiliars i alarmes a tercers (a través de Sicor). El conseller delegat, Víctor del Pozo, va destacar que el grup evoluciona­rà des de la seva posició de venedor detallista o retailer tradiciona­l per ser “un ecosistema de serveis i negocis, on les noves activitats tindran un paper rellevant”. Això no significa que branques de negoci ja existents com comerç al detall, viatges, asseguranc­es i serveis financers s’oblidin. “El futur d’El Corte Inglés es basa en la construcci­ó d’un ecosistema de negocis basat en una activitat de retail única, que persegueix quatre beneficis: maximitzar el valor i la rendibilit­at; millorar la competitiv­itat en retail; crear sinergies entre els diferents negocis i disminuir els riscos”, va desgranar.

Malgrat el gir, es volen mantenir les bases que han marcat la història del grup. Tot es farà “en el marc del rigor, la serietat i l’austeritat que sempre ens han caracterit­zat com a empresa”, va apuntar Álvarez, que va posar en relleu l’equip i la confiança en la marca. La màxima responsabl­e del grup va avançar que en el primer trimestre del 2021 ja s’han assolit xifres properes al 2019, abans de la pandèmia. “Estem ja en plena recuperaci­ó”, va assegurar. De cara al que ve, va explicar que a la tardor es llançarà una nova targeta de compra d’El Corte Inglés, que es podrà utilitzar “en qualsevol lloc del món” de la mà d’un acord amb l’americana Mastercard.

Al marge del pla estratègic detallat ahir, la junta d’accioniste­s del grup familiar va aprovar totes les propostes del consell, com els comptes de l’exercici del 2020 –va perdre 2.945 milions d’euros per les fortes provisions, amb una facturació de 10.432 milions–, l’informe de gestió, el no financer o la proposta d’aplicació de resultats.c

La venda en línia suposarà un 30% de la facturació per al 2026, gairebé el doble que en l’actualitat

 ?? ECI ?? Víctor del Pozo, conseller delegat d’El Corte Inglés, i Marta Álvarez, presidenta, en la junta d’ahir
ECI Víctor del Pozo, conseller delegat d’El Corte Inglés, i Marta Álvarez, presidenta, en la junta d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain