La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els concursos de creditors van augmentar un 71% el primer semestre del 2021

- REDACCIÓ Barcelona

Les insolvènci­es empresaria­ls a Espanya van augmentar un 71% durant el primer semestre de l’any. És la primera vegada, des del 2014, que es registra un nombre tan alt en declaració de concursos a Espanya. Cal tenir en compte que la xifra està disparada perquè l’any passat els jutjats van estar tres mesos inactius a causa de la pandèmia.

Aquestes són algunes de les principals conclusion­s extretes de l’informe trimestral d’insolvènci­es elaborat per Solunion, la companyia d’asseguranc­es de crèdit, de caució i de serveis associats a la gestió del risc comercial. L’increment en el nombre de concursos declarats va començar a ser notable a partir del segon semestre del 2020.

Des de juliol del 2020 a juny del 2021 s’ha produït una pujada interanual continuada, si bé aquest augment es va accelerar en els sis primers mesos de l’any a causa de la base de comparació artificial­ment baixa el 2020. Partint d’un escenari macroeconò­mic

La pujada es moderarà en la segona part de l’any amb un creixement mitjà del 30%

base, incloent l’extensió de les polítiques de suport fiscal fins a final d’any i la pròrroga de la no-obligatori­etat de presentar concurs novament fins a 31 de desembre del 2021, es preveu que les insolvènci­es empresaria­ls es moderin en el segon semestre, tancant el 2021 amb un creixement mitjà del 30%.

Entre els sectors que històricam­ent generen més concursos, el de serveis, amb 1.180 concursos el 2020, va arrabassar el primer lloc a la construcci­ó (927 concursos) per primer cop en els últims 10 anys. D’altra banda, el sector agroalimen­tari va tenir un millor comportame­nt que l’evolució de l’economia al reduir-se un 20% la xifra de concursos respecte al 2019, mentre que el comerç minorista va quedar alineat, amb un lleu descens del 2%.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain