La Vanguardia (Català-1ª edició)

EL RUM-RUM

- Màrius Serra

‘Imagine’

Un dels moments importants en la cerimònia d’inauguraci­ó dels Jocs Olímpics d’enguany fou la interpreta­ció de la cançó Imagine, que en un dels seus paràgrafs exposa la utópica frase “imagine there’s no countries, it isn’t hard to do” (imagina que no hi ha països, no és difícil de fer). Poc després desfilaven els atletes participan­ts agrupats per banderes, al mateix estadi. I no, no tenia raó John Lennon! Realment és molt difícil imaginar uns Jocs Olímpics sense països participan­t-hi.

Marià Cerqueda Bagués

Jubilación ahora

Tuve que empezar a trabajar y a cotizar a los 14 años. Ahora tengo 61 y llevo en activo 16.631 días, que equivalen a 45,5 años. Señor Escrivá,

Vocabulari i edat

Sergi Pàmies i Daniel Fernández escriuen sengles articles dedicats al vocabulari (“Vocabulari d’abans”, Cultura, i “Falques i afegitons”, Opinió, 23/VII/ 2021). Expression­s i paraules que canvien, no agraden, o que, segons l’edat i formació de cadascú, tenen un ús més freqüent, es desconeixe­n, o sobretot els que ja som grans no utilitzem. La llengua és viva i evoluciona.

Jo hi voldria afegir que també n’hi ha de les unes i de les altres que delaten

Plensa al Liceu

Soc un gran admirador de l’obra de Jaume Plensa. El considero un dels principals artistes plàstics vius de Catalunya. Tot i això, discrepo de la idoneïtat de les portes que ha projectat per al Liceu. Trobo que no lliguen gens ni mica amb el conjunt de l’edifici, amb el seu estil. Des del punt de vista estètic s’empobreixe­n mútuament. L’estil de l’edifici empobreix l’efecte de les portes i viceversa.

En arquitectu­ra el valor de l’harmonia està per sobre del valor que puguin tenir cada un dels elements

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain