La Vanguardia (Català-1ª edició)

CARTES DELS LECTORS

- Barcelona

Podeu enviar les vostres cartes a cartes@lavanguard­ia.cat. La Vanguardia agraeix les aportacion­s dels lectors i tria per publicar aquells textos que no superin els mil caràcters. Les cartes han d’anar firmades amb nom i cognoms i hi ha de constar el DNI o el passaport,

Casado i les llengües

Pablo Casado ha visitat les illes Balears i ha comunicat als seus oients que no parlen català ni són dels Països Catalans; potser, de Grenlàndia. Soc filòloga i a primer de Romàniques s’estudia llatí clàssic, llatí vulgar i la seva evolució. Aquesta abasta des del gallec fins al romanès, passant per les variants del castellà i del català.

Seguint el discurs de Casado, un napolità no parla italià. Porca miseria!

I un de Granada no parla ni castellà (propi de Palència) ni espanyol (compartit per colombians o dominicans). Uf. Necessitem un tour lingüístic ben llaminer de tots els pablos casados que vulguin assessorar-nos sobre el suahili, en lloc del llatí, que és d’on venen el vi, els Cupidos i els Arcs de Triomf.

Eva Romero Sanfeliu l’adreça i el telèfon. No es publicaran escrits firmats amb pseudònim o inicials. La Vanguardia es reserva el dret de resumir-ne o extractar-ne el contingut i de publicar els que consideri oportuns. No es mantindrà correspond­ència ni s’atendran visites o trucades sobre originals no publicats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain