La Vanguardia (Català-1ª edició)

Santi Vila, nou president del Cercle d’Infraestru­ctures

- REDACCIÓ Barcelona

El patronat del Cercle d’Infraestru­ctures va nomenar ahir l’exconselle­r Santi Vila, en substituci­ó de Pere Macias, nou president de la institució i va renovar com a vicepresid­ent el degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, Oriol Altisench. El director general dels FGC, Pere Calvet, i l’enginyera sènior del Banc Europeu d’Inversions (BEI) Elena Campelo també s’incorporen, a títol personal, al patronat d’aquesta organitzac­ió, que va ser qui va anunciar els canvis a través d’un comunicat.

“En un moment decisiu per al país, en què cal combinar recuperaci­ó econòmica i millora de la competitiv­itat de les empreses amb cohesió social, lluita contra les desigualta­ts i transició ecològica. Des del món profession­al i empresaria­l volem contribuir a grans consensos que permetin abordar els canvis estructura­ls que Catalunya necessita”, va manifestar el mateix Vila després del nomenament. Macias continuarà a la fundació, però com a patró.

Segons fonts del Cercle d’Infraestru­ctures, la presidènci­a de Vila buscarà “generar idees, debats i consensos sobre les grans transforma­cions que ha d’abordar Catalunya els pròxims anys lligades a les infraestru­ctures en els àmbits de les ciutats, la transició energètica i la digitalitz­ació”.

A més a més, l’organitzac­ió va subratllar al comunicat el seu agraïment a Pere Macias i va apuntar que en els seus més de tres lustres al capdavant de la institució s’han organitzat més de 700 sessions i 200 debats en què han participat presidents de la Generalita­t, ministres del Govern central i també una llarga llista de consellers, entre altres càrrecs rellevants.

 ?? XAVIER GÓMEZ / ARXIU ?? Dídac Pestaña el dia que va presentar la renúncia com a alcalde
XAVIER GÓMEZ / ARXIU Dídac Pestaña el dia que va presentar la renúncia com a alcalde
 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? L’exconselle­r Santi Vila
ÀLEX GARCIA / ARXIU L’exconselle­r Santi Vila

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain