La Vanguardia (Català-1ª edició)

Felicitat i substància

- DONAT PUTX Barcelona

Jorge Drexler

Lloc i data: Festival Jardins de Pedralbes (25/VII/2021)

La pandèmia sense fi va motivar que Jorge Drexler no es pogués presentar a Pedralbes el 14 de juliol, com estava programat d’entrada. Per sort, el madrileny de Montevideo i el seu equip no van tardar gaire a estar en disposició de reprendre l’agenda. Així, el públic va poder cantar amb ell –i de quina manera!– als jardins de la Diagonal diumenge a la nit.

Drexler, que va tocar una guitarra espanyola i dues d’elèctrique­s, va actuar acompanyat per Borja Barrueta a la bateria i Meritxell Neddermann als teclats, amb els quals va travar un concert sensaciona­l. El nostre artista no va interpreta­r el seu single més recent, La guerrilla de la concordia –dedicat al filòsof Antonio Escohotado–, potser perquè fer-ho com cal requeriria un cor com el que el va acompanyar fa uns quants dies a Madrid. Però sí que va teixir Codo con codo, la cançó que va escriure quan l’actual crisi sanitària el va agafar de bolo a Costa Rica.

I, malgrat que no estava previst al repertori que tenien els músics, va voler cantar en català, i armat amb un guitalele que li acabaven de regalar, aquell Club tonight dels Gossos que va gravar fa uns quants anys. També va tenir el detall de dedicar Salvapanta­llas a Pau Donés i Sea ala gran Mercedes Sosa.

Jorge Drexler va transmetre felicitat i substància en un repàs

 ?? PAU CORTINA / ACN ?? Jorge Drexler actuant al Festival de Pedralbes
PAU CORTINA / ACN Jorge Drexler actuant al Festival de Pedralbes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain