La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Jocs dels contrastos

- MIRADOR OLÍMPIC

completar una altra jornada d’èxit del tennis femení espanyol a Tòquio. Badosa va derrotar la cap de sèrie número 6, la polonesa Iga Swiatek, per 6-3 i 7-6 (4), i acompanya a vuitens de final Sara Sorribes i Garbiñe Muguruza. Només Carla Suárez va quedar fora. “He jugat un partit excel·lent. Crec que he estat molt fina; és per estar contenta. Des del principi m’he sentit molt còmoda”, confessava Badosa, amb les ungles pintades de vermell i groc.

L’espera per a un lloc a quarts l’argentina Nadia Podoroska i, si pogués continuar, presumible­ment després la totèmica Naomi Osaka.

“A poc a poc estic arribant on vull arribar perquè faig una bona temporada; guanyo grans jugadores. Estic començant a aconseguir el meu objectiu de jugar de tu a tu amb les top ten i començar a guanyar-les”, va explicar Badosa.

De tornada a la vila, la catalana i Sorribes es van poder felicitar mútuament. “Compartim habitació i tenim una amistat excel·lent des que ens vam conèixer, quan teníem 10 anys; ens ajudem molt”. A més a més, també formen tàndem en el doble en una autèntica marató de partits. “Físicament estem preparades, i hem vingut aquí a jugar tots els partits possibles per aspirar a una medalla”.

Mentrestan­t, Sorribes passava de triomfar a la pista central contra Ashleigh Barty a triomfar a la 7, d’una instal·lació majestuosa a una d’exterior, gairebé sense grada. “Gran, gran, si pots, serveix i puja a la xarxa”, li deien des de la seva banda. I ella obeïa. Es va imposar a la francesa Fiona Ferro per 6-1, 6-4. “Estic més acostumada a jugar en aquest tipus de pistes que a les centrals pel meu rànquing, o sigui que no m’ha afectat gens; ni m’hi fixo, en això. Només volia competir, he sortit pensant que la meva rival era millor i no m’havia de confiar després de la enemic és la irregulari­tat.

Però després de Wimbledon es va disposar a provar de corregirla per enèsima vegada. “La derrota a Londres (contra Ons Jabeur) va ser dura, i vaig estar quatre o cinc dies recuperant-me. Després vaig pensar que arribaven els Jocs i em vaig dir: ‘M’he d’entrenar molt, i molt és molt, perquè vull fer-ho bé a Tòquio’. Espero que tot aquell entrenamen­t vagi sortint als partits”. De moment, sí.c

Comparteix­o habitació amb Sara Sorribes; ens ajudem mútuament” Paula Badosa

Pel meu rànquing, estic més acostumada a les pistes petites que a les grans” Sara Sorribes

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain