La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hi ha malediccio­ns que no s’acaben mai

Triatló Mola, Alarza i Noya s’encallen a Odaibai; neix un colós: Blummenfel­t

- S. HEREDIA Tòquio. Enviat especial

vint segons del podi, o a quinze”. I jo em deia: “Va, som-hi, va: pensa en la teva família, pensa en el teu fill”.

Pidcock vola com aquell qui res, i no es posa a l’abast de Valero, però la resta van caient com fruita madura. Sintsov, Cooper, el francès Koretzky, Schurter... Fins i tot Flueckiger sent la pressió de Valero, però aguanta l’envit i es queda amb la plata. Valero acaba a 34 segons de l’or i a 14 de la segona posició.

I el ciclisme espanyol respira alleujat.

El ciclisme de muntanya, volem dir, ja que l’altre, el de carretera, encara s’està recuperant de les ferides després de l’ensopegada que va viure dissabte.c

Aquesta vegada, els japonesos es van mostrar desobedien­ts.

Dilluns a la matinada, centenars d’ells sortien a les amples avingudes de la badia d’Odaibai, disposats a animar els triatletes, que davant seu passaven com llamps, primer amb bicicleta i més tard a peu, sense fer-los gaire atenció.

Se suposa que no hi ha d’haver públic a Tòquio 2020. A cap estadi, a cap piscina, a cap plaça.

L’espectacle no seria propici als espanyols. Esllomats, acabarien rendint-se al tram a peu, en teoria el seu territori. Mario Mola seria desè; Fernando Alarza, 12è, i Javier Gómez Noya, 25è. Encara no s’acaba la maledicció dels espanyols i el triatló olímpic. Excepte en la plata de Noya a Londres 2012, sempre en surten malparats.

Al davant, esclatava un noruec colossal, compacte com els Ingebrigts­en, o com Karsten Warholm: Kristian Blummenfel­t (27).

Controlant el grup, Blummenfel­t, el millor triatleta de l’any, líder de la general de les Sèries Mundials, aniria despenjant rivals fins a accelerar a l’últim quilòmetre, desbocat, cap a l’or. Així que travessava la meta, el gegant s’ensorrava sobre la catifa i deixava anar tot el que portava a dins, incloent-hi l’esmorzar.

Això ja no van poder veure-ho els espectador­s japonesos, però els periodiste­s enviats a Tòquio sí.c

espreme’s, dosificant els esforços i pressionan­t en els moments necessaris per trencar el servei del rival i no passar conflictes.

El balcànic, absents els veterans Nadal i Federer, és el favorit absolut. Però ho haurà de demostrar. A vuitens es creua amb Alejandro Davidovich. L’espanyol va aconseguir una treballada victòria per imposar-se a l’australià John Millman per 6-4, 6-7 (4) i 6-3.

No estarà sol en aquesta ronda, ja que Pablo Carreño també va sobreviure després de batre el croat Marin Cilic per 5-7, 6-4, 6-4. El següent obstacle de l’asturià serà l’alemany Dominik Köpfer.c

 ?? CHRISTOPHE ENA / AP ??
CHRISTOPHE ENA / AP
 ?? JAE C. HONG / AP ?? Blummenfel­t travessant la línia de meta
JAE C. HONG / AP Blummenfel­t travessant la línia de meta
 ?? MIKE SEGAR / REUTERS ?? Djokovic al servei
MIKE SEGAR / REUTERS Djokovic al servei

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain