La Vanguardia (Català-1ª edició)

La campanya contra els indults desapareix de l’argumentar­i del PP

- ASIER MARTIARENA Madrid

El Partit Popular ha decidit guardar en un calaix l’estratègia ciutadana contra els indults. Dos mesos després d’anunciar a so de bombo i platerets una campanya per a la recollida de signatures en contra de les mesures de gràcia concedides pel Govern central als líders del procés, aquesta s’ha diluït en el seu argumentar­i.

La plana major, incloent-hi Pablo Casado, es va abocar a la recollida de signatures esprement l’agenda per anar en algunes de les centenars de taules disposades per a aquest objectiu al llarg del país.

El punt àlgid va arribar amb la convocatòr­ia d’una manifestac­ió conjunta de PP, Cs i Vox a la plaça de Colón de Madrid. Però les polèmiques declaracio­ns de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, preguntant-se si es faria còmplice el rei Felip VI perquè la seva signatura figuraria a peu de pàgina, van encavalcar el leitmotiv de la concentrac­ió.

Amb tot això, el primer balanç

Les 300.000 signatures empal·lideixen amb els quatre milions que va recollir Rajoy el 2006 en contra de l’Estatut

oficial va xifrar en 300.000 les signatures aconseguid­es en tot just dues setmanes. El primer... i l’últim, perquè Génova no ha tornat a actualitza­r les dades des d’aleshores. Ni tan sols el perfil de Twitter dels populars s’hi ha referit les quatre últimes setmanes, en contraposi­ció a l’omnipresèn­cia que va tenir la campanya al juny. Tot això deixa el front judicial –amb una desena de recursos admesos a tràmit pel Tribunal Suprem– com a única punta de llança de l’ofensiva del PP contra els indults.

Casado aspirava a liderar una revolta social equiparabl­e a la que va capitaneja­r Mariano Rajoy el 2006 contra l’Estatut. Però el seu botí empal·lideix davant els quatre milions de suports obtinguts pel seu predecesso­r al capdavant del partit.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain