La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Consell rebutja que el fons obri la porta a una malversaci­ó

-

molt limitada en el temps”.

A més, s’especifica que la creació del fons no es pot considerar en cap cas “malversaci­ó” ni “sostracció” de cabals públics, i que, d’acord amb la norma, “no es desprèn que la Generalita­t assumeixi com a pròpia la responsabi­litat comptable dels seus servidors públics”. Així mateix, segons el dictamen, el fons tampoc no implica donar als diners públics “un ús aliè a la funció pública, i encara menys donar-li una aplicació privada” o “un ús il·legítim”.

Amb tots aquests elements, el conseller d’Economia, Jaume Giró, es va adreçar als diputats visiblemen­t satisfet pel dictamen. Un vent a favor que va aprofitar per recriminar a Ciutadans i Vox que “subcontrac­tin la seva feina als tribunals i a la Fiscalia”. Va acusar aquests partits d’“escampar dubtes de manera intenciona­da” perquè el mecanisme d’avals i contraaval­s fracassés.

El conseller va suggerir que es tramités el decret com a projecte de llei, cosa que al Parlament va obtenir 127 vots favorables de 135 de l’hemicicle.

El PSC, que es va abstenir en la primer votació, va agrair aquesta predisposi­ció del Govern, ja que dona la possibilit­at d’esmenar el text i adequar-se als suggerimen­ts del CGE. Igualment, va destacar el vot unànime de l’òrgan i va considerar que els dubtes al seu partit queden aclarits. També els comuns es van abstenir i van assenyalar que el decret “és un fons legalment viable”.

Els més bel·ligerants van ser Cs i Vox. Els taronges van carregar contra els socialiste­s: “És una vergonya que el PSC hagi estat tan tebi defensant el decret per conveniènc­ia política, per garantir-se el suport dels que abusen del poder per mantenir-se a la Moncloa”, va criticar Carlos Carrizosa.

Malgrat l’aval del CGE, Vox, que a més va presentar una querella contra diversos membres del Govern a la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, portarà el decret al Constituci­onal.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain