La Vanguardia (Català-1ª edició)

La justícia suspèn a les Canàries el certificat covid per a l’hostaleria

- REDACCIÓ Santa cruz de Tenerife

El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries ha suspès cautelarme­nt la mesura imposada pel Govern de les Canàries sobre l’obligatori­etat del certificat covid per accedir als locals de restauraci­ó i hostaleria.

Entre els motius d’aquesta decisió, el TSJ de les Canàries es remet a les seves interlocut­òries anteriors, en què també va frenar les mesures de l’Executiu canari, argumentan­t que aquest últim va aportar “dades procedents del Ministeri de Sanitat que mostren un empitjoram­ent no substancia­l de la situació, amb meres xifres de contagis i una certa elevació de la pressió hospitalàr­ia, que ni arriba a nivells semblants als que van justificar l’estat d’alarma i les mesures de limitació de drets fonamental­s”.

El Govern insular havia establert aquesta mesura per a les illes que estaven en nivell 4, i requeria als clients un certificat de vacunació completa, una prova diagnòstic­a negativa d’infecció feta les últimes 72 hores o una certificac­ió d’haver passat la malaltia els últims sis mesos.

Aquesta decisió va ser recorregud­a pel Cercle d’Empresaris del Sud de Tenerife, a qui els jutges han donat la raó de manera cautelar. Així mateix, ha quedat suspès el tancament entre les 0 h i les 6 h dels locals, i el límit d’aforament a l’interior dels gimnasos i per a la pràctica esportiva no federada en interiors, així com el dels cinemes, teatres, auditoris i espais culturals, que s’ha fixat en un 55%.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain