La Vanguardia (Català-1ª edició)

TMB augmenta la vigilància contra la LGTBIfòbia

- RAÚL MONTILLA Barcelona

La LGTBIfòbia és real, i els autobusos i els metros són espais comuns de milers de persones, també de víctimes presencial­s i d’agressors. Amb l’objectiu que no es cronifiqui com a terreny adobat per exercir la violència d’odi, per frenar-ne la presència, Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) va estrenar ahir un nou protocol de prevenció, detecció i intervenci­ó per combatre la

LGTBIfòbia, que també passa per augmentar la vigilància.

En aquest sentit, el pla preveu incrementa­r el personal de seguretat, més presència d’agents dels cossos policials o, en el cas concret del metro, també millorar la il·luminació de vestíbuls, andanes i passadisso­s, i fins i tot incorporar un fil musical que generi un ambient més amable i acollidor.

Lligat al protocol també es duran a terme campanyes de sensibilit­zació, es crearan funcionali­tats a les aplicacion­s mòbils corporativ­es o s’establirà un canal específic per a queixes i atenció. Hi haurà, a més, formació per als treballado­rs perquè puguin detectar i actuar davant aquestes situacions.

“És un conjunt d’accions, però també una ferma declaració d’intencions, un posicionam­ent”, va manifestar la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

En la presentaci­ó del protocol també hi va participar el coordinado­r tècnic de l’Observator­i contra l’Homofòbia (OCH), Cristian Carrer: “És un primer pas”.

De fet, el transport públic està identifica­t com a “context hostil” a l’últim informe elaborat per l’observator­i, en què es reflecteix que prop d’un 70% de les agressions tenen lloc a la via pública.

Paral·lelament a totes aquestes mesures, fonts municipals van explicar que es prosseguei­x amb els plans d’instal·lar càmeres dins de tots els autobusos i vagons de metro, si bé en aquesta última xarxa ja hi ha més de 8.000 càmeres funcionant.c

El nou pla preveu més vigilants i policies, com també millorar la il·luminació

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Al marge es continua ampliant el nombre de càmeres a la xarxa de metro i de bus
LLIBERT TEIXIDÓ Al marge es continua ampliant el nombre de càmeres a la xarxa de metro i de bus

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain