La Vanguardia (Català-1ª edició)

La nena de quatre anys morta a l’incendi de Terrassa era sola a casa

- PALOMA ARENÓS Terrassa

La nena de quatre anys que va morir a l’incendi de Terrassa dimecres a la tarda era sola a casa en el moment que es va declarar el foc, segons han confirmat fonts oficials. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigac­ió per determinar les causes que van originar l’incendi i han interrogat l’home –la parella de la mare de la menor– que en principi estava al càrrec de la petita. Segons ha transcendi­t, va dir a la policia que havia sortit per anar a la perruqueri­a. Per motius que no se saben, l’home va acabar tancant la porta del domicili amb clau i va deixar a la nena a dins. Ara la investigac­ió se centra en per què va actuar d’aquesta manera.

Les mateixes fonts apunten que l’home hauria tornat al pis quan el foc ja estava avançat. La mare de la menor estava treballant i quan es va assabentar de l’incendi i es va acostar fins a casa va haver de ser atesa pels serveis mèdics per un quadre d’ansietat.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va apuntar que “la investigac­ió haurà d’aclarir els fets, i si hi ha un delicte penal s’haurà de respondre davant la justícia. Seria un fet molt greu”. Ballart va confirmar que no consta cap expedient ni a Serveis Socials ni a Polítiques de Gènere, i tampoc no es té constància d’antecedent­s policials pel que fa a la mare ni el seu company sentimenta­l, que viuen a Terrassa des de fa uns mesos. L’Ajuntament va decretar un minut de silenci i un dia de dol oficial.

L’avís als serveis d’emergèncie­s va arribar poc abans de dos quarts de vuit de la tarda de dimecres. Sortia fum d’una finestra d’un dúplex del número 15 del carrer García Humet, al centre de la ciutat. El foc hauria començat al dormitori de la parella, a la part superior de l’habitatge, va cremar l’habitació i va afectar la resta de la planta. L’estructura del bloc no va patir danys. Fins al lloc s’hi van desplaçar set dotacions dels bombers.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain