La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No m’he cenyit mai a les regles”

-

Tot té a veure amb el moment i l’oportunita­t, però certament és una atracció que va ser molt important per al mateix Walt Disney. El 1955, quan va inaugurar el parc, va ser la seva manera de portar la selva a la gent que no havia estat mai en un safari, als habitants dels Estats Units que no estaven avesats a viatjar. El cas és que feia anys que l’estudi pensava en la manera d’adaptar aquesta atracció a la pantalla gran, i quan van trobar una forma d’explicar una història vinculada a aquest passeig imaginari per la selva, ho van fer. De vegades això s’aconseguei­x de seguida, i en altres casos demana dècades.

Per què li sembla que ColletSerr­a era el director indicat per a aquesta pel·lícula? No ve precisamen­t del món de la comèdia... Perquè sabíem que pot ser molt divertit d’una manera molt subtil, i com que s’ha forjat fent thrillers, on cal ser molt precís a l’hora de crear escenes, estàvem segurs que faria aquesta feina molt bé. Admeto que hi havia molts directors que estaven decidits a quedar-se amb aquesta oportunita­t, però quan Collet-Serra ens va presentar la seva visió de la història, ens va convèncer. Recordo que a la nostra primera reunió jo li vaig preguntar quina era l’essència d’aquesta pel·lícula, i ell ens va dir que en el fons era una història d’amor. Això ens va donar una idea de la mena de pel·lícula que volíem fer.

Ha fet moltes superprodu­ccions. Què va ser el que va distingir aquesta en particular?

Els platós. El que van construir a Hawaii va ser un dels més espectacul­ars que he vist a la meva vida, i probableme­nt dels més grans que s’han construït a Hollywood. Massiu, èpic, bonic. Certament va aconseguir contagiar-nos d’un esperit d’aventura tant a l’Emily com a mi. M’encanta el seu personatge. Està inspirat en Indiana Jones, perquè la Lilly sempre està disposada a tot. Aquesta dona és una gran aventurera, una investigad­ora que té set de descobrime­nts i va a la recerca de la saviesa.

La química entre un i l’altre va sorgir de seguida?

Sí, tot i que un no sap mai com aniran les coses. Jo he estat un admirador de la seva feina des de fa molts anys, i en la primera reunió que vam compartir vam veure que hi havia química entre un i l’altre. Per sort va funcionar, perquè aquesta pel·lícula s’inspira en

La reina d’Àfrica ,en Darrere el cor verd i, per descomptat, en Indiana Jones.

Com va anar això d’ambientar la vida a l’Amazones?

Fantàstic. És una època molt especial, la que es retrata al nostre film, perquè és el 1916, abans que tot es comerciali­tzés en aquell racó del món. Va ser molt interessan­t filmar a Hawaii com si fos l’Amazones, en aquest vaixell, La Quila, que amb prou feines funciona i que es veu realment en mal estat, però que igualment ens transporta a una gran aventura com les que Hollywood, i particular­ment Disney, saben fer. A la pel·lícula intentem homenatjar l’atracció que tant significa per a les generacion­s que n’han gaudit als parcs, i ho aconseguim gràcies al meravellós treball de Larry Dias, un creador nominat a l’Oscar que construeix uns platós senzillame­nt espectacul­ars.

Fa anys que fa escenes d’acció en el cinema. Continua gaudint tant com al principi de la seva carrera?

Per descomptat. Em fascinen. Mentre siguin úniques i puguin aportar alguna cosa diferent, jo sempre estic a punt per fer-les. En gaudeixo molt, d’aquesta feina.

 ?? DISNEY ?? Dwayne Johnson en una escena de Jungle Cruise
DISNEY Dwayne Johnson en una escena de Jungle Cruise

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain